Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Volbeat – “Becoming”

© CPU – Joost Van Hoey

Dat er heel wat nieuwe muziek uitkomt van grote bands, werd al eens geponeerd en ook Volbeat doet zijn duit in het zakje. De Deense metalband brengt op 3 december zijn achtste studioplaat, Servant of the Mind, uit. Daaruit werden de afgelopen jaren mondjesmaat wat nummers gelost met “Shotgun Blues”, “Wait A Minute My Girl” en “Dagen Før”. Nu krijgen we met “Becoming” voor de vierde keer een idee van hoe het volledige album er kan gaan uitzien, en de band laat zich ook nu van zijn hardste kant zien.

De single steekt meteen erg stevig van wal met een thrashsound die we voordien nog nooit hoorden van de Denen. Het klinkt allemaal veelbelovend hard, maar plots slaat het nummer om en wordt het toch weer een herkenbare Volbeatsong. De vocals van Michael Poulsen en de instrumenten buigen “Becoming” om tot een anthematische metaltrack, waarbij de invloeden van Metallica onnavolgbaar te horen zijn. Het is jammer dat zo’n stevig begin uiteindelijk toch een slap refrein krijgt (als je beide met elkaar vergelijkt). Toch komt er naarmate de track vordert terug nog van die thrash in met gierende gitaren, logge riffs en stevige drums. Vooral het einde knalt dan alles weer kapot, en zo is het duidelijk dat het begin en eind van deze Volbeatsingle het hardste zijn dat ze tot dusver al brachten. Het midden, dat zijn we al snel weer vergeten.

Servant Of The Mind verschijnt op 3 december via Republic Records.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3364 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghost - "Call Me Little Sunshine"

Het Zweedse Ghost kwam vanmorgen met zalvend nieuws. In september dropten Papa Emeritus IV en zijn Nameless Ghouls de half-ballade “Hunter’s Moon“….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Volbeat - "Shotgun Blues"

Het grootste metalexportproduct uit Denemarken moet wel Volbeat zijn. De rockers spelen Sportpaleizen plat, headlinen megafestivals als Graspop en zijn ook niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.