Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Volbeat – “Shotgun Blues”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het grootste metalexportproduct uit Denemarken moet wel Volbeat zijn. De rockers spelen Sportpaleizen plat, headlinen megafestivals als Graspop en zijn ook niet weg te slaan van de radiogolven. De band is ondertussen toe aan album nummer acht en die plaat verschijnt op 3 december. Net op tijd om hem als pakje onder de kerstboom te krijgen, maar we zijn niet zeker of de kerstballen het dan zullen overleven. “Shotgun Blues” knalt na dubbelsingle “Wait A Minute My Girl” en “Dagen Før” alvast keihard door.

Met een vettige riff knalt “Shotgun Blues” helemaal open. De baslijn die later invalt, doet wat denken aan de commerciële periode van Metallica en dat is ook waarom de meeste mensen helemaal geen fan zijn van Volbeat. De muziek zou te cliché en voorspelbaar zijn, toch vinden we dat deze “Shotgun Blues” lekker in het gehoor klinkt. De sound is heavy en de riffs brullen zoals dat hoort bij een metalplaat. Met een break in het midden van de song, toont de band ook nog eens hoe goed ze met hun instrument overweg kunnen. Volbeat zal alvast een diverse plaat afleveren op het eind van dit jaar, we zijn benieuwd.

Servant Of The Mind verschijnt op 3 december via Republic Records

3364 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghost - "Call Me Little Sunshine"

Het Zweedse Ghost kwam vanmorgen met zalvend nieuws. In september dropten Papa Emeritus IV en zijn Nameless Ghouls de half-ballade “Hunter’s Moon“….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Volbeat - "Becoming"

Dat er heel wat nieuwe muziek uitkomt van grote bands, werd al eens geponeerd en ook Volbeat doet zijn duit in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.