Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Volbeat – “Wait a Minute My Girl” & “Dagen Før”

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘Twee voor de prijs van één’ moeten ze gedacht hebben bij de Denen van Volbeat. Met “Wait a Minute My Girl” en “Dagen Før” hebben ze twee nieuwe singles naar buiten gebracht, die elk toch wel hun eigenheid hebben. Voor “Dagen Før” kozen ze bovendien voor een samenwerking met Stine Bramsen, die we vooral nog kennen als zangeres van Alphabeat en zo toch aan de andere kant van het muzikale spectrum mag gesitueerd worden.

Beide nummers zijn in ieder geval wel een soort stijlbreuk met wat we van Volbeat de voorbije jaren gewoon waren. Ergens dan ook weer niet, want puur muzikaal blijft het gitaarwerk van de Denen bijzonder herkenbaar, net als het stemgeluid van Michael Poulsen. En toch mag het bij het aanbreken van de zomer wel eens wat meer zijn.

“Wait a Minute My Girl” brengt ons naar de jaren 50 en doet erg rockabilly aan en is daardoor ook erg dansbaar. Dan is het ergens zelfs jammer dat “Dagen Før” meer dan dubbel zo lang duurt, want dat komt toch iets minder vrolijk binnen – al is het in se een erg poppy nummer. Het refrein zingen in de eigen taal verdient dan weer wel een aantal bonuspunten. Aangenaam blijft het wel op die manier, maar we hebben van Volbeat wel al krachtdadiger werk gekend.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Volbeat @ Sportpaleis: Knuffelrock op steroïden

Al vanaf de beginjaren zijn Volbeat en België twee handen op één buik. Om tussen 2005 en 2006 de Deense metalscene te…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 1): Striemende gitaren en lange haren

Aan de oproep van het Rode Kruis om geen zwarte of lederen kleren te dragen, werd weinig gehoor gegeven. Metalheads zijn immers…
Festivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.