Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sea Wolf – “Reflections On A Grey Dawn” (feat. Dustin O’Halloran)

© Gail Salmo

Van muziek schrijven voor de Twilight-saga tot een nummer componeren met Dustin O’Halloran: Alex Brown Church, beter bekend als Sea Wolf, kan het allemaal.  Sea Wolf schrijft al sinds 2007 indiefolk met een donker kantje. Een samenwerking met neoklassiek pianist Dustin O’Halloran is dan ook een logische zet.

Alex Brown Church vertelt in “Reflections On A Grey Dawn” over zijn ochtendroutine. Hij houdt van vroeg opstaan om dan met een kopje koffie over allerlei zaken te denken. Het nummer is een stuk duisterder dan we gewend zijn van de Californische artiest. Het doet ons een beetje denken aan The Antlers. O’Hallorans toevoeging is merkbaar in de zwaar beladen drones die je in de verte hoort. De weinige pianotoetsen die aanwezig zijn maken het geheel veel breekbaarder, de strijkers op de achtergrond geven het dan weer die extra body. Halverwege verandert de toon, er is even een moment van vreugde te herkennen dat dan uiteindelijk weer gaat neerliggen.

Hoewel dit nummer eigenlijk werd geschrapt uit het vorige album Through A Dark Wood bracht Sea Wolf het dus toch uit in de vorm van een single. Daar had hij ook het recht toe: het is een beklijvend stukje muziek dat de luisteraar even zijn zorgen doet vergeten. We hopen dat Sea Wolf op dit elan zal blijven verder gaan!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nagasaki Swim - Everything Grows (★★★½): Opgewekte melancholie

Er verschijnen per week honderden albums waarover een recensent hun mening over zou kunnen geven. Soms zien we door de bomen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The GOLDEN DREGS - On Grace & Dignity (★★★★): Kleine plaat vol grote verhalen

Toen The GOLDEN DREGS, het muzikale project van de Brit Benjamin Woods, in 2018 debuut Lafayette op de wereld losliet, ging er…
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.