Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sea Wolf – “Reflections On A Grey Dawn” (feat. Dustin O’Halloran)

© Gail Salmo

Van muziek schrijven voor de Twilight-saga tot een nummer componeren met Dustin O’Halloran: Alex Brown Church, beter bekend als Sea Wolf, kan het allemaal.  Sea Wolf schrijft al sinds 2007 indiefolk met een donker kantje. Een samenwerking met neoklassiek pianist Dustin O’Halloran is dan ook een logische zet.

Alex Brown Church vertelt in “Reflections On A Grey Dawn” over zijn ochtendroutine. Hij houdt van vroeg opstaan om dan met een kopje koffie over allerlei zaken te denken. Het nummer is een stuk duisterder dan we gewend zijn van de Californische artiest. Het doet ons een beetje denken aan The Antlers. O’Hallorans toevoeging is merkbaar in de zwaar beladen drones die je in de verte hoort. De weinige pianotoetsen die aanwezig zijn maken het geheel veel breekbaarder, de strijkers op de achtergrond geven het dan weer die extra body. Halverwege verandert de toon, er is even een moment van vreugde te herkennen dat dan uiteindelijk weer gaat neerliggen.

Hoewel dit nummer eigenlijk werd geschrapt uit het vorige album Through A Dark Wood bracht Sea Wolf het dus toch uit in de vorm van een single. Daar had hij ook het recht toe: het is een beklijvend stukje muziek dat de luisteraar even zijn zorgen doet vergeten. We hopen dat Sea Wolf op dit elan zal blijven verder gaan!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bonnie “Prince” Billy - Keeping Secrets Will Destroy You (★★★½): Haardvuurmuziek met een gouden randje

Liefhebbers van gitaartokkels en ingetogen luistermuziek kunnen in hun handen wrijven want onder het pseudoniem Bonnie “Prince” Billy laat de Amerikaanse singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.