Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Good Night On Earth”

©CPU – Ymke Dirikx

Na het beluisteren van Eels’ laatste album Earth to Dora (2020) bleven wij wat teleurgesteld achter. Het was de dertiende langspeler van Mark Oliver Everetts constant bewegende project, en het voelde met zijn weinig geïnspireerde teksten en simpele melodieën aan als dertien in een dozijn. Wij hoopten stiekem dat Everett (E voor de vrienden) zijn speelse somberheid wist te hervinden voor de volgende plaat. Vandaag werd alvast aangekondigd dat het veertiende album Extreme Witchcraft zal gaan heten en dat het volgend jaar op 28 januari wordt uitgebracht. De eerste single “Good Night On Earth” werd eveneens op de wereld losgelaten, en die klinkt veelbelovend.

“Good Night On Earth” werd net als de rest van Extreme Witchcraft opgenomen met John Parish, de gitarist en producent die niet alleen gekend is voor zijn samenwerkingen met PJ Harvey maar ook voor zijn medewerking aan het vrolijk rockende Souljacker van Eels. De nieuwe single start met een scheurend riffje dat zeker op dat twintig jaar oude album had gepast. Wanneer de drum vervolgens invalt met een snel maar simpel ritme voel je meteen dat dit een klassiek Eels-nummer wordt. De melodie blijft spannend doordat tussen de strofen lichtjes psychedelische uitstapjes worden gemaakt naar zomerse jaren zestig-rock. Wat handgeklap en een luchtige tekst maken het geheel extra uitbundig, waardoor je na het beluisteren van “Good Night On Earth” zeker opgewekt achterblijft.

“Good Night On Earth” heeft geen echt refrein, maar met de fijne gitaarriff slaagt E er helemaal in om het nummer in je hoofd te laten hangen. Na het teleurstellende Earth to Dora ziet de toekomst er weer goed uit voor de fans van Eels. De nieuwe single doet alvast de verwachtingen stijgen voor het volgende album Extreme Witchcraft. Dat zal twaalf nummers tellen, de titels vind je onderaan het artikel terug.

Eels speelt op 7 april 2022 in Vorst Nationaal in Brussel. Tickets zijn nog steeds beschikbaar.

Facebook / Instagram / Website

Extreme Witchcraft tracklist:

1. Amateur Hour
2. Good Night On Earth
3. Strawberries & Popcorn
4. Steam Engine
5. Grandfather Clock Strikes Twelve
6. Stumbling Bee
7. The Magic
8. Better Living Through Desperation
9. So Anyway
10. What It Isn’t
11. Learning While I Lose
12. I Know You’re Right

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

52 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Halsey - If I Can’t Have Love, I Want Power (★★★★½): Smaakvolle cocktail van stijlen en genres

Nadat de afgelopen maanden via sociale media veel hints gelost werden, is het vierde album van Halsey (echte naam Ashley Frangipane) If…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.