Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Slow Show – “Blinking”

© CPU – Chris Stessens

The Slow Show is een band uit Manchester die sinds 2015 aan hun weg timmert. Per album dat de band uitbracht, wonnen ze zieltjes voor zich en bouwden ze een goede livereputatie op. In 2019 brachten ze hun derde album Lust and Learn uit en trokken ze in het najaar op tournee. Deze werd begin 2020 onderbroken vanwege COVID-19 en dus begonnen de heren van The Slow Show met het schrijven van nieuwe nummers. In maart 2020 kregen we “Mountbatten” te horen, nu is er de nieuwe single “Blinking”.

Op het nieuwe nummer klinkt The Slow Show helemaal als Elbow, waarmee de vergelijking in het verleden al meermaals werd gemaakt. Dit is deels te wijten aan de diepe stem van zanger Rob Goodwin, maar op “Blinking” is het niet langer enkel de stem die de vergelijking verklaart. Het nummer klinkt eentonig, neerslachtig en als een perfecte kopie van een B-kant die we ergens op een Elbow-single zouden kunnen terugvinden. Het nummer is volgens de band een ode aan de liefde, maar dat brengt het na tientallen luisterbeurten toch nog steeds niet over. The Slow Show gooit een beetje overboord wat hen tot dusver deed groeien. Op “Blinking” horen we dus minder spielerei en zoeken ze een ander geluid, maar deze poging is toch niet helemaal geslaagd.

Op 4 februari 2022 komt het vierde album Still Life uit. The Slow Show staat op 13 februari 2022 in De Roma te Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Slow Show @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Cocon van rust

Het vierde album van The Slow Show ontstond na lang labeur en ellendige coronatijden. Voor het vijfde en meest recente album staken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Slow Show - "Subtle Love"

The Slow Show is het soort band waarvan je schrikt dat ze binnenkort al aan hun vijfde album toe zijn. De Britten…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.