Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé – “Look What You’ve Done” (feat. Jaykae)

© CPU – Katrin Peeters

Emeli Sandé daalde aan het begin van het vorig decennium neer met debuutsingle “Heaven” en scoorde al gauw enkele hits. Our Version of Events, het debuutalbum van de Schotse, werd dan ook met open armen ontvangen en de toekomst leek rooskleurig voor de singer-songwriter. Met de intiemere opvolger Long Live the Angels wist Sandé haar succes niet te herhalen, ondanks dat het door Zambia geïnspireerde album minstens even goed is als het vorige album. In 2019 kregen we met Real Life dan weer een (te) bombastische plaat met heel veel strijkers voorgeschoteld en nu ziet het er naar uit dat de zangeres voor haar vierde langspeler weer een nieuwe weg inslaat.

Aanstekelijke ritmes vliegen rond ons hoofd eens “Look What You’ve Done” van start gaat. In tegenstelling tot het voorgaande “Family” kunnen we hier dus wel van een uptempo lied met een volle sound spreken. De gelaagde elektronische muziek gaat verrassend goed samen met de zachtheid van Emeli Sandé haar stem in dit lied. Rapper Jaykae (die eerder al op tour ging met Skepta en op Glastonbury speelde) zorgt voor wat meer kleur op “Look What You’ve Done” en eens zijn strofe gepasseerd is, geeft Sandé er nog eens een lap op. De nieuwe sound van de Schotse kan ons voorlopig toch al meer smaken dan wat ze deed op Real Life!

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "When Someone Loves You" (feat. Nile Rodgers)

Zowel Emeli Sandé als Nile Rodgers zijn al een tijdje over hun hoogtepunt heen, maar dat betekent niet dat ze geen goede…
AlbumsRecensies

Emeli Sandé - Let's Say for Instance (★★): Verwarrende vraagtekens

Emeli Sandé is tien jaar na haar debuutalbum nog steeds voornamelijk gekend vanwege de nummers die op die plaat stonden. “Next to…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "Family"

Toen Emeli Sandé in 2012 haar debuutplaat Our Version of Everything uitbracht, at de volledige planeet in een mum van tijd uit haar hand….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.