Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé – “When Someone Loves You” (feat. Nile Rodgers)

© CPU – Katrin Peeters

Zowel Emeli Sandé als Nile Rodgers zijn al een tijdje over hun hoogtepunt heen, maar dat betekent niet dat ze geen goede of leuke muziek meer kunnen maken. Die eerste wist zo’n tien jaar geleden een mooie indruk achter te laten met haar debuutalbum Our Version of Events. Deze langspeler is tot op heden veruit het grootste succes van de zangeres en sinds de release ervan heeft Sandé nooit echt nog grote hits gescoord. Bij Nile Rodgers zit het net iets anders. De Amerikaanse gitarist en producer heeft wereldwijd ruim vijfhonderd miljoen albums verkocht. Hij is niet alleen de man achter CHIC, maar maakte ook nummers voor Madonna, Sister Sledge, Diana Ross, Duran Duran, Daft Punk, Beyoncé en zo veel meer. Zijn funky gitaartje is gekend over het hele universum, maar ondertussen liggen zijn gloriedagen toch al achter ons. Niet abnormaal als je weet dat Rodgers binnenkort maar liefst zeventig kaarsen op zijn verjaardagtaart mag uitblazen.

Wie Nile Rodgers al kent, zal niet verrast zijn dat zijn samenwerking met Emeli Sandé funky is. Het razendsnelle disconummer bevat, naast eerder vermeld gitaartje, ook een vettige baslijn waarbij je benen dreigen een goestingske te krijgen om te bewegen. Langs de andere kant kan er van een muzikale kakofonie gesproken worden, zeker in de tweede helft van het nummer. “When Someone Loves You” komt met momenten nogal druk over door de vele geluiden, het hoge tempo en de echo op de zang van Sandé. Het is een leuk, zomers liedje voor tijdens een feestje, maar als je geconcentreerd wilt luisteren weet je misschien niet altijd even goed waarop te focussen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Willow Kayne - "Rat Race"

Willow Kayne in een hokje duwen is moeilijk, want de opkomende Britse zangeres behoort tot de meest eclectische poptalenten van het moment….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosevelt – “Passion” (feat. Nile Rodgers)

Roosevelts synthpop is altijd al aanstekelijk geweest, maar met zijn nieuwe single “Passion” tilt hij die aanstekelijkheid naar een hoger niveau. De…
AlbumsRecensies

Emeli Sandé - Let's Say for Instance (★★): Verwarrende vraagtekens

Emeli Sandé is tien jaar na haar debuutalbum nog steeds voornamelijk gekend vanwege de nummers die op die plaat stonden. “Next to…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.