Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé – “When Someone Loves You” (feat. Nile Rodgers)

© CPU – Katrin Peeters

Zowel Emeli Sandé als Nile Rodgers zijn al een tijdje over hun hoogtepunt heen, maar dat betekent niet dat ze geen goede of leuke muziek meer kunnen maken. Die eerste wist zo’n tien jaar geleden een mooie indruk achter te laten met haar debuutalbum Our Version of Events. Deze langspeler is tot op heden veruit het grootste succes van de zangeres en sinds de release ervan heeft Sandé nooit echt nog grote hits gescoord. Bij Nile Rodgers zit het net iets anders. De Amerikaanse gitarist en producer heeft wereldwijd ruim vijfhonderd miljoen albums verkocht. Hij is niet alleen de man achter CHIC, maar maakte ook nummers voor Madonna, Sister Sledge, Diana Ross, Duran Duran, Daft Punk, Beyoncé en zo veel meer. Zijn funky gitaartje is gekend over het hele universum, maar ondertussen liggen zijn gloriedagen toch al achter ons. Niet abnormaal als je weet dat Rodgers binnenkort maar liefst zeventig kaarsen op zijn verjaardagtaart mag uitblazen.

Wie Nile Rodgers al kent, zal niet verrast zijn dat zijn samenwerking met Emeli Sandé funky is. Het razendsnelle disconummer bevat, naast eerder vermeld gitaartje, ook een vettige baslijn waarbij je benen dreigen een goestingske te krijgen om te bewegen. Langs de andere kant kan er van een muzikale kakofonie gesproken worden, zeker in de tweede helft van het nummer. “When Someone Loves You” komt met momenten nogal druk over door de vele geluiden, het hoge tempo en de echo op de zang van Sandé. Het is een leuk, zomers liedje voor tijdens een feestje, maar als je geconcentreerd wilt luisteren weet je misschien niet altijd even goed waarop te focussen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Nile Rodgers & CHIC @ OLT Rivierenhof: De fun, de hits

Na Gary Numan verwelkomde het OLT Rivierenhof een andere levende legende, hetzij uit een totaal andere scene. Door ook funkgitarist en sterproducer…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jonathan Bree - Pre-Code Hollywood (★★★½): Melancholie en euforie

Uit Nieuw-Zeeland komt niet alleen de spirituele verschijning van Lorde, maar ook de intrigerende figuur van Jonathan Bree. Nadat hij in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jonathan Bree - "Miss You" (feat. Princess Chelsea & Nile Rodgers)

Jonathan Bree werkt al eens graag samen met andere artiesten en bracht zo onlangs een spacy samenwerking uit met Nile Rodgers, een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.