Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé – “Family”

© CPU – Katrin Peeters

Toen Emeli Sandé in 2012 haar debuutplaat Our Version of Everything uitbracht, at de volledige planeet in een mum van tijd uit haar hand. “Next To Me”, “Read All About It, Pt. III”, “Heaven”… De hits verschenen aan de lopende band en zo leek de carrière van de Britse niet meer stuk te kunnen lopen. Toch zijn we ondertussen bijna tien jaar verder en kon de zangeres al die grote successen helaas nooit meer evenaren. Oké, er was “Hurts” in 2016, maar haar laatste album REAL LIFE stelde nogal teleur. Gelukkig zijn we alweer twee jaar later en lijkt Emeli te willen beginnen aan een nieuw verhaal. Dat start hier en nu, met eerste voorsmaakje “Family”.

Haar nieuwste creatie is een mix van haar oude en nieuwe sound geworden, waardoor Emeli ons wel weet te overtuigen. Echt veel instrumentatie is er niet, maar de minimale synths en lichte beat creëren de ideale sfeer om haar stem het best tot uiting te doen komen. Geleidelijk aan krijgen we wat popinvloeden te horen, maar het is en blijft de Britse zelf die het laken naar zich toe trekt. Toch hebben we het gevoel dat ze niet al haar capaciteiten gebruikt en iets te vaak blijft teren op elektronische effectjes. Dat zorgt aan de andere kant wel voor een catchy en dansbaar sfeertje, waardoor we voorzichtig meestappen in haar verhaal.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1690 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "When Someone Loves You" (feat. Nile Rodgers)

Zowel Emeli Sandé als Nile Rodgers zijn al een tijdje over hun hoogtepunt heen, maar dat betekent niet dat ze geen goede…
AlbumsRecensies

Emeli Sandé - Let's Say for Instance (★★): Verwarrende vraagtekens

Emeli Sandé is tien jaar na haar debuutalbum nog steeds voornamelijk gekend vanwege de nummers die op die plaat stonden. “Next to…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "Look What You've Done" (feat. Jaykae)

Emeli Sandé daalde aan het begin van het vorig decennium neer met debuutsingle “Heaven” en scoorde al gauw enkele hits. Our Version of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.