Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé – “Family”

Toen Emeli Sandé in 2012 haar debuutplaat Our Version of Everything uitbracht, at de volledige planeet in een mum van tijd uit haar hand. “Next To Me”, “Read All About It, Pt. III”, “Heaven”… De hits verschenen aan de lopende band en zo leek de carrière van de Britse niet meer stuk te kunnen lopen. Toch zijn we ondertussen bijna tien jaar verder en kon de zangeres al die grote successen helaas nooit meer evenaren. Oké, er was “Hurts” in 2016, maar haar laatste album REAL LIFE stelde nogal teleur. Gelukkig zijn we alweer twee jaar later en lijkt Emeli te willen beginnen aan een nieuw verhaal. Dat start hier en nu, met eerste voorsmaakje “Family”.

Haar nieuwste creatie is een mix van haar oude en nieuwe sound geworden, waardoor Emeli ons wel weet te overtuigen. Echt veel instrumentatie is er niet, maar de minimale synths en lichte beat creëren de ideale sfeer om haar stem het best tot uiting te doen komen. Geleidelijk aan krijgen we wat popinvloeden te horen, maar het is en blijft de Britse zelf die het laken naar zich toe trekt. Toch hebben we het gevoel dat ze niet al haar capaciteiten gebruikt en iets te vaak blijft teren op elektronische effectjes. Dat zorgt aan de andere kant wel voor een catchy en dansbaar sfeertje, waardoor we voorzichtig meestappen in haar verhaal.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

982 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Badflower - "Family"

De Amerikaanse band Badflower brengt al sinds 2015 diepgaande nummers over slapeloosheid, drugs, pijn en verdriet in een ruige rockstijl. In 2016…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordan Rakei - "Family"

Dat Jordan Rakei een van de meest bezige bijen uit het muzieklandschap is, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. In 2019…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rudimental & The Martinez Brothers - "Easy On Me"

Rudimental, de Britse elektronische band uit Hackney (Oost-Londen) en bestaande uit Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor en dj Locksmith brengen hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.