Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder – “Wall of Silence”

Feeder

© Steve Gullick

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008. Na 2008 verdween Feeder van de radio, maar stopten ze niet met muziek maken. Zanger Grant Nicholas bracht in 2014 en 2015 ook nog twee soloalbums uit. Daarna lag de focus weer helemaal op Feeder en nu zijn ze hun elfde album Torpedo aan het afwerken.

Feeder staat garant voor een goede portie rock en gierende gitaren en dat was alvast ook weer het geval op “Torpedo” en “Magpie”, die de band eerder al prijsgaf. Nu volgt dus een derde single “Wall of Silence”. Daarop lijkt Feeder terug te grijpen naar het recept dat hen in de jaren 2000 zo herkenbaar maakte. Het bevat nog steeds stevige gitaren, maar is melodieuzer en wisselt de stevigere stukken af met momenten waarin de energie opnieuw wordt opgebouwd. De tekst gaat over de onzekerheid, negativiteit en frustratie die Grant Nicholas voelde tijdens, jawel, de pandemie in 2020. Na twee minuten is er een echt rustmomentje in het nummer om dan opnieuw te ontploffen.

“Wall of Silence” is vintage Feeder en levert het bewijs dat ze nog steeds goede muziek maken. Ze klinken als vanouds en na drie singles kunnen we stilaan toch zeggen dat Torpedo een album wordt dat de band naar de festivals zal leiden in 2022. Torpedo komt uit op 18 maart 2022, een tour is enkel voorzien in het Verenigd Koninkrijk, maar zoals gezegd hebben we het vermoeden dat ze volgende zomer wel op een of ander festival te bewonderen zullen zijn.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines – “Sink Ya Teeth”

Aan de overkant van de Noordzee krioelt het van succesvolle bands; het talent ligt er voor het oprapen. Eén van de muzikale…
AlbumsRecensies

Feeder - Black/Red (★★★½): Met een halve teen buiten de lijntjes

Sinds het ontstaan van de Britpop aan het begin van de jaren negentig maakt het Welshe trio Feeder deel uit van deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.