Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder – “Wall of Silence”

Feeder

© Steve Gullick

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008. Na 2008 verdween Feeder van de radio, maar stopten ze niet met muziek maken. Zanger Grant Nicholas bracht in 2014 en 2015 ook nog twee soloalbums uit. Daarna lag de focus weer helemaal op Feeder en nu zijn ze hun elfde album Torpedo aan het afwerken.

Feeder staat garant voor een goede portie rock en gierende gitaren en dat was alvast ook weer het geval op “Torpedo” en “Magpie”, die de band eerder al prijsgaf. Nu volgt dus een derde single “Wall of Silence”. Daarop lijkt Feeder terug te grijpen naar het recept dat hen in de jaren 2000 zo herkenbaar maakte. Het bevat nog steeds stevige gitaren, maar is melodieuzer en wisselt de stevigere stukken af met momenten waarin de energie opnieuw wordt opgebouwd. De tekst gaat over de onzekerheid, negativiteit en frustratie die Grant Nicholas voelde tijdens, jawel, de pandemie in 2020. Na twee minuten is er een echt rustmomentje in het nummer om dan opnieuw te ontploffen.

“Wall of Silence” is vintage Feeder en levert het bewijs dat ze nog steeds goede muziek maken. Ze klinken als vanouds en na drie singles kunnen we stilaan toch zeggen dat Torpedo een album wordt dat de band naar de festivals zal leiden in 2022. Torpedo komt uit op 18 maart 2022, een tour is enkel voorzien in het Verenigd Koninkrijk, maar zoals gezegd hebben we het vermoeden dat ze volgende zomer wel op een of ander festival te bewonderen zullen zijn.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Meeting The Master"

Wie Greta Van Fleet de voorbije jaren gemist heeft, was wellicht even met de ogen aan het knipperen. De vier rockers uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.