banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder – “Wall of Silence”

Feeder

© Steve Gullick

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008. Na 2008 verdween Feeder van de radio, maar stopten ze niet met muziek maken. Zanger Grant Nicholas bracht in 2014 en 2015 ook nog twee soloalbums uit. Daarna lag de focus weer helemaal op Feeder en nu zijn ze hun elfde album Torpedo aan het afwerken.

Feeder staat garant voor een goede portie rock en gierende gitaren en dat was alvast ook weer het geval op “Torpedo” en “Magpie”, die de band eerder al prijsgaf. Nu volgt dus een derde single “Wall of Silence”. Daarop lijkt Feeder terug te grijpen naar het recept dat hen in de jaren 2000 zo herkenbaar maakte. Het bevat nog steeds stevige gitaren, maar is melodieuzer en wisselt de stevigere stukken af met momenten waarin de energie opnieuw wordt opgebouwd. De tekst gaat over de onzekerheid, negativiteit en frustratie die Grant Nicholas voelde tijdens, jawel, de pandemie in 2020. Na twee minuten is er een echt rustmomentje in het nummer om dan opnieuw te ontploffen.

“Wall of Silence” is vintage Feeder en levert het bewijs dat ze nog steeds goede muziek maken. Ze klinken als vanouds en na drie singles kunnen we stilaan toch zeggen dat Torpedo een album wordt dat de band naar de festivals zal leiden in 2022. Torpedo komt uit op 18 maart 2022, een tour is enkel voorzien in het Verenigd Koninkrijk, maar zoals gezegd hebben we het vermoeden dat ze volgende zomer wel op een of ander festival te bewonderen zullen zijn.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PEAKS! - "Black Guns / White Drugs"

PEAKS! is een Italiaanse alternatieve rockband, die intussen vanuit London aan hun carrière timmert. November 2020 bracht het duo zijn debuutsingle “Blackout”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.