Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder – “Torpedo”

Feeder

Credit – Steve Gullick

De meesten die dit artikel lezen, zullen de band Feeder waarschijnlijk wel al kennen. Ze hebben al meer dan tien albums afgewerkt, bestaan al 25 jaar en scoorden hitjes met nummers zoals “Buck Rogers” en “Just a Day”. Toch braken ze nooit écht helemaal door bij het grote publiek, maar dat laat de band uit Wales niet aan zijn hart komen. Ze kondigden met de release van deze single namelijk een nieuw album aan dat, net zoals de single, Torpedo zal heten. Fans van Britrock kunnen alvast een klein sprongetje van geluk maken.

De single opent met een vieze gitaarriff. Viezer dan de zoete klanken die we van Feeder gewend zijn. Op een bezwerende manier zingt zanger Grant Nicholas de eerste lijnen vooraleer de gitaar overgaat naar een meer typische melodieuze klank. Wat ons ook opvalt is dat het nummer bijzonder strak voelt. Er is maar één weg, en die is rechtdoor, al headbangend. Na ongeveer twee minuten en een half wordt het gitaargeweld op een sterke manier nog een niveau hoger getild om dan plotsklaps te veranderen in twintig seconden ijle rust om dan nogmaals volledig open te barsten. Feeder is terug!

De band plande al een tour in hun thuisland, voor ons is het nog even wachten en uitkijken naar het album dat op 18 maart uitkomt.

FacebookInstagramWebsite

Luister nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Feeder - Torpedo (★★★★): Elfde langspeler die inslaat als een bom

Wanneer je bijna drie decennia en elf albums diep in je carrière zit, is het niet meer dan logisch dat je pieken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
LiveRecensies

Feeder @ De Kreun: Gevoed door liefde, gebracht met plezier

Het was alweer acht jaar geleden dat Feeder op Belgisch grondgebied speelde. Toen was dat in Trix in Antwerpen, nu kwamen ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.