Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Richard Dawson & Circle – “Methuselah”

© Antti Uusimäki

Enkel Richard Dawson kan een plaat maken rond planten en dat is ook wat hij zal doen. Samen met de Finse band Circle brengt hij op 24 november Henki uit: een album met zeven nummers over planten. Eerste single “Lily” bezong een klassieker en vandaag krijgen we de meer dan acht minuten durende ode aan de “Methuselah”, de oudste bomen op aarde. De lyrics zijn dan weer verworven uit inspiratie van Donald Currey, een man die bekend werd door – weliswaar onbewust – de oudste boom ter wereld te kappen.

Heel wat boeiende verhalen dus en dan mag “Methuselah” ook een boeiende song worden, en dat is zeker gelukt. De sound van Circle en Richard Dawson wordt omschreven als hypno-folk-metal en dat kunnen we zeker niet ontkennen. Dawsons vocals zijn natuurlijk uniek en snijden doorheen de stevige gitaren die Circle serveert. De Finnen beginnen erg donker op deze single, maar al snel explodeert het nummer in een psychedelisch geheel dat we nooit hadden zien aankomen. De mix van Circle en Richard Dawson levert nu al voor een tweede keer succes op. Dat wordt sowieso een topplaat, die Henki.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2022

We stelden je de afgelopen weken al heel wat lijstjes voor met onder andere de beste platen van Belgische en Nederlandse bodem,…
2021FeaturesInstagram

De 13 beste albumhoezen van 2021

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Richard Dawson - "Jogging"

De Britse folkzanger Richard Dawson brengt al muziek uit sinds het begin van dit decennium, maar brak pas voor het eerst een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.