Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow – “Six Words”

© CPU – Ymke Dirikx

Er is geen enkele band die warmte en genegenheid zo goed weet te vertalen in muziek als Elbow. De Britse groep rond Guy Garvey maakt al bijna dertig jaar samen muziek en bracht sinds 2001 al acht albums uit. Met de single “The Seldom Seen Kid”, een ode aan de overleden muzikant Bryan Glancy, kondigde Elbow het negende album aan, Flying Dream 1. “Six Words” is de tweede single van de aankomende plaat. Na het vernieuwende Giants of All Sizes uit 2019 lijkt Elbow met deze singles terug te keren naar de zachtere liefdesliedjes die de band zo typeren.

Elbow valt met de deur in huis. ‘I’ve fallen in love with you’ is genoeg om ons hart een sprongetje te laten maken. De feeërieke piano neemt ons bijna twee minuten lang mee op een dromerige zweefvlucht, en het voelt door en door als Elbow. Plotseling breekt het nummer helemaal open. Dankzij de elektrische gitaar, drums en originele geluidseffecten worden wij weer met onze voeten op de grond gezet, om meteen enthousiast mee te trappelen met de muziek. Doorheen het nummer is het Guy’s vertrouwde stem die ons helemaal doet opwarmen van binnen. Net waar we nood aan hadden.

“Six Words” doet nog een schepje bovenop onze torenhoge verwachtingen voor het nieuwe album. Flying Dream 1 verschijnt op 19 november. Op 16 juni 2022 treedt Elbow op in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Elbow - AUDIO VERTIGO (★★★★): Nooit te oud om te groeien

Er zijn zo van die bands die in België net iets groter zijn dan in het buitenland, en neen, dan hebben we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow - "Good Blood Mexico City"

Begin dit jaar doorbrak de groep rond Guy Garvey, beter bekend als Elbow, de radiostilte met een nieuwe single. Zo werd meteen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow – “Balu”

Eind vorige maand doorbraken Guy Garvey en zijn Elbow de stilte met de eerste vonk nieuwe muziek sinds vorige langspeler Flying Dream…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.