Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damon Albarn – “The Tower of Montevideo”

© Linda Brownlee

Binnen iets minder dan een maand is het eindelijk zover, want dan brengt Damon Albarn zijn nieuwste solocreatie The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows uit. Een album dat volledig werd geïnspireerd door IJsland en de invloed die het land had op de Brit. Uit die plaat kregen we de afgelopen maanden al heel wat nummers te horen, maar zoals je misschien al verwachtte, wisten die ons niet altijd even hard te boeien. Toch werden we nog niet zo lang geleden verrast door “Royal Morning Blue“, waarin we zelfs wat knipogen naar Gorillaz te horen kregen. Nu is er met “The Tower of Montevideo” alweer een vijfde single en ook dat is niet meteen een hitsingle.

Gelukkig mikt de Brit met dit album niet op hits, maar focust hij zich meer op de sfeersetting en het geheel dat The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows moet voorstellen. Met iets meer dan vier minuten op de teller bloeit “The Tower of Montevideo” dromerig open. Met een lichte beat en wat jazzy blazers op de achtergrond, horen we een chille Damon zijn zegje doen. Op het eerste gehoor lijkt er dus niet al te veel te gebeuren, maar geleidelijk aan ontdek je steeds meer kleinigheidjes die van het geheel een ware ontdekkingstocht maken. Een ietwat zwoele single dus, die toch de frisheid van IJsland weet te vertegenwoordigen. Geen hit, maar we zouden ervan kunnen genieten als gezellig achtergrondmuziekje.

The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows verschijnt op 12 november. Op 28 februari en 1 maart kan je de man aan het werk zien in BOZAR.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2200 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fatoumata Diawara - "Nsera" (feat. Damon Albarn)

Eerder deze week raakte het nieuws bekend dat Blur volgende zomer met een reünieshow naar Wembley trekt. Het ideale moment voor Fatoumata…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.