Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov – “Rita De Rover” (feat. De Witte Kunst)

Het compromisloze Antwerpse drietal Borokov Borokov omarmt de eigen taal. Deze levensbelangrijke taak proberen ze te bewerkstelligen met de hulp van een arsenaal aan (al dan niet) bevriende muzikanten en (al dan niet) muzikale vrienden. Als manifest van deze queeste ontstond vorig jaar Enkel Duetten, met – je kon het al raden – enkel duetten erop. Diverse artiesten als Marcel Vanthilt, Mathieu Terryn en Shht droegen bij aan de absurdistische viering van de Nederlandse taal over bliepende beats. Dit jaar braken de drie losbollen met deze traditie en brachten ze “Soddisfatto” uit, een nummer waarin je vooral geen Nederlands hoort. Ondanks deze omweg verschijnt ergens in 2022 De Verkeerde Fout, een album dat wederom boordevol staat met taalgenotige gasten.

De eerste deuntjes die we van dat vervolgmanifest te horen krijgen, klinken al meteen over de landsgrenzen heen. Borokov Borokov nodigde namelijk hun favoriete Nederlandse band, De Witte Kunst, uit om het te hebben over brood. Muzikaal is het de Kraftwerkianen zoals we ze graag kennen: heerlijk hypnotiserend retrofuturisme. De tekst roept terug naar een tijd waarin de uitbuiting die de werknemers van broodfabrikant Sven de Stroper ondergingen gerelativeerd werd. Het idee was dat ze met hun magere loon wel het broodnodige kunnen kopen: het zelf vervaardigde brood. ‘Je moet werken tot je doodvalt / En je zal merken dat het meevalt’, klinkt het. Zoals die werknemers aan de leiband van de Stroper hingen, zo wordt in de geniale video een brood meegesleurd doorheen Amsterdam-Noord.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov - "Soddisfatto"

België straalt van het surrealisme. Dat weerspiegelt zich ook in de muziek die in ons kleine landje gemaakt wordt. Denk maar aan…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Dansende Beren organiseert nieuwe showcase op 18 november in Pilar Brussel

Wekenlang serveerden we jullie met onze Winterslaapsessies dagelijks livestreams op onze Facebookpagina, maar het gemis van ‘echte’ livemuziek bleef uiteraard groot. Des…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.