Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 14/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit blijven uiteindelijk 46 finalisten over en binnen enkele maanden komen 18 winnaars uit de bus. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld.

Op 8 oktober vinden de eerste selectierondes plaats, die zullen doorlopen tot en met 29 oktober. Dan zal de jury voor de moeilijke taak komen te staan om finalisten te kiezen. Om je al  helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. De afgelopen dagen kon je al kennismaken met de bands die de spits mochten afbijten, vandaag introduceren we hun opvolgers. Op donderdag 14 oktober trekt Sound Track 2021 voor al voor de derde keer richting Antwerpen, meer bepaald richting Turnhout, Jeugdhuis Wollewei. Wie daar het podium zal betreden, ontdek je hieronder.

Antwerpen | JH Wollewei

De ondertussen al derde Antwerpse voorronde vindt plaatas in Turnhout, meer precies in JH Wollewei. Daar krijgen we opnieuw zes jonge bands op ons bord. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

FRANÇOIS

Nog maar achttien jaar is FRANÇOIS, maar de jonge Antwerpenaar weet wat hij wil. Hij weet een chille sfeer te creëren met hier en daar wat melancholische toetsen, waardoor je binnen de kortste keren wordt ondergedompeld in de wereld van de jonge producer/rapper. FRANÇOIS doet dan ook alles zelf, gaande van het schrijven en het producen, tot het mixen. Ook Tsar B is fan van de Antwerpenaar, talent is er dus zeker en vast. Nu moet hij het nog live waarmaken, dus we kijken uit naar zijn doortocht in Turnhout. 

Luister via VI.BE

Jennisan

Jennisan heeft op zijn jonge leeftijd al een hele wereld rond zijn muzikale project weten op te bouwen. De Antwerpenaar brengt een bont allegaartje van genres, die in z’n geheel enkel en alleen een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Gaande van donkere r&b over emotionele pianoballades tot catchy pop: Jens Pauwels kan heel wat uit zijn mouwen schudden. Doe daar nog een zeer degelijke stem bij en je hebt al snel een leuke jonge naam in de muziekwereld.

Luister via VI.BE

Lunace

Lunace is 21 jaar en maakt haar muziek nu al van kop tot staart helemaal zelf. De zangeres is dan ook geen onbekende voor onze site, want “come back to me” deed ons al in zwijm vallen. Ondertussen is de jonge Antwerpse verder open gebloeid en heeft ze nog wat gesleuteld aan haar sound, waardoor haar donkere elektropop nog grootser klinkt. Begeleid door een drummer en toetsenist zien we haar liveshows nu al uitgroeien tot een ware belevenis. Lunace gaat met andere woorden ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet; winnen of niet.

Luister via VI.BE

Nebbia

‘Indie, maar dan van het betere soort’, zei Meskerem Mees toen ze Nebbia naar voren schoof in de eerste voorronde van Sound Track. Wel, het muzikale alter ego van Lucas Nevelsteen mag er inderdaad zeker zijn. De jongeman uit Mol haalt inspiratie uit mooie namen als Bon Iver, Damien Rice en Sufjan Stevens en lijkt zelf dan ook een mix van al die bands te brengen. Met zijn akoestische gitaar dompelt hij je onder in zijn melancholische wereldje, zonder daar al te veel woorden aan vuil te maken. De muziek laten spreken, dat is wat Nebbia vooral wil. Hopeelijk lukt hem dat ook in JH Wollewei.

Luister via VI.BE

The Yummy Mouths

De gemiddelde Dansende Beer is ongetwijfeld bekend met The Yummy Mouths. Het is dan ook niet voor niets dat het drietal de affiche van ons showcasefestival kleurde. De band uit Herentals is naar eigen zeggen op zoek naar het ideale garagepopnummer en lijkt daar al goed voor op weg te zijn. The Yummy Mouths heeft ook al heel wat moois op zijn palmarers staan, dus het is geen grote verrassing dat de band ook in de voorrondes van Sound Track staat. In een interview met ons gaf de band al aan dat ze de toekomst groots ziet. Gaande van surfen op het Albertkanaal tot het vervangen van Equal Idiots. Het zal uiteindelijk allemaal wel lukken, zolang de mannen maar plezier blijven maken.

Luister via VI.BE

wåvery

wåvery doet tegenwoordig ook alsmaar meer belletjes rinkelen in de Belgische muziekindustrie. Het nieuwe project van Jessie Thijs ontstond net voor de coronacrisis, maar is tegenwoordig klaar voor meer. De band heeft een debuut-ep af en is helemaal om die live voor te stellen aan het grote publiek. Samen met drie bandleden zal Thijs je proberen mee te nemen in haar dromerige wereld vol experimentele harmonieën. Denk aan een Billie Eilish meets Maggie Rogers. wåvery spreekt met andere woorden nu al tot de verbeelding!

Luister via VI.BE

Meer info vind je op de site en Facebook-pagina van Sound Track.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lunace - "honest"

We hebben ons reeds eerder enthousiast uitgelaten over Lunace en na het horen van “honest” is dat enthousiasme zeker niet getemperd. Vorig…
Features

Sound Track bootcamp brengt jonge artiesten samen

Een drietal jaar geleden werd voor het eerst Sound Track tot leven geroepen. Het kansenconcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en de Brusselse…
AlbumsRecensies

Anysa - Gosh. (★★★): Zomerglimp

Ook last van de vijftig tinten grijs die februari in de aanbieding heeft? Dansende Beren laat je niet in de steek, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.