FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met The Yummy Mouths: ‘Neem best een reserve T-shirt mee!’

Wie? Muzikaal trio uit de Kempen met een bijzonder leuke vorm van humor.

Wat? Candy-garagepop

Voor fans van: Parquet Courts, Captain Kaiser, Equal Idiots

Socials: InstagramFacebookVI.BE

Hoe is de band gestart?
De vorige bands waar we in speelden waren gestopt of aan het uitbollen. Jef ging drummen in plaats van bassen, Klaas ging bassen in plaats van gitaar spelen en we begonnen met drie te prullen aan nummers. We hebben destijds een berichtje gezet op Facebook dat we nog op zoek waren naar een zanger. Die heeft zich echter nooit aangemeld, dus zijn we zelf maar beginnen zingen.

Wat was tot nu toe de mooiste dag uit jullie muzikale leven?
Deze zomer stonden we op Gladiolen samen met The Haunted Youth, High Hi en Ruben Block van Triggerfinger. Voor ons was dat veruit het grootste podium waar we al op speelden en daarnaast ook een thuismatch, waar al onze makkers aanwezig waren. We konden met de fiets komen, dus niemand moest bob zijn. Daardoor konden we tot in de vroege uurtjes doorfeesten.

Op welk festival zouden jullie eens willen spelen en waarom?
Een cliché antwoord misschien, maar dan kiezen we toch voor Pukkelpop. Onze drummer, Jef, heeft maar 40 euro op zijn rekening en kan anders ook niet naar Pukkelpop gaan.

Wat zijn jullie doelen in de nabije toekomst?
Toffe optredens spelen, een singletje of twee opnemen, surfen op het Albertkanaal, Equal Idiots vervangen, ons amuseren en de Lotto winnen.

Wat mogen we verwachten van jullie set op onze showcase?
Een zweterige bedoening, waar bier en bh’s door de lucht zullen vliegen. Neem best een reserve T-shirt mee!

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen (volzet = volzet). Hou er wel rekening mee dat het een Covid Safe Event is en dat je dus een Covid Safe Ticket nodig hebt om toegang te krijgen tot de DB Showcase in Brussel. Alle info op de site van Pilar.

1548 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 14/10 @ JH Wollewei (Turnhout)

Het kansenparcours Sound Track trok inmiddels al door verschillende clubs en jeugdhuizen. Gisteren vond de enige voorronde van de avond plaats in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.