banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

© Piran Aston

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For The Starving. Niet onlogisch plaatste de band zich op die manier bovenaan het lijstje van opkomende gitaarbands, ook al hadden de jongens in totaal slechts vijf nummers op hun repertoire staan. Dat momentum wouden ze duidelijk behouden, dus kondigden ze verrassend genoeg onlangs al aan dat er een nieuwe single zat aan te komen. Dat ging gepaard met lichte twijfel bij sommigen, want zo snel nieuwe muziek schrijven en droppen zou wel eens kunnen leiden tot repetitiviteit. Gelukkig was die twijfel compleet onterecht.

De song opent verrassend genoeg met een lekker funky synthgeluid en blijft ook nadien verbazen op muzikaal vlak. De drums zijn gigantisch dansbaar en swingend, al zeker in combinatie met het frivole baslijntje dat als een overijverige sprinkhaan door het veld huppelt. Heeft de band dan nog verrassingen in petto? Jazeker, want op “Last Breath” klinken de vocals, althans tijdens de strofes, een stuk meer lo-fi en harmonieus. Een goede keuze, zo blijkt, want de zang van frontman Cameron Davey past perfect bij het licht gestoorde arsenaal aan klanken dat de band op deze song samengooit. Indien je onderlip nog niet op de grond lag, valt je mond pas echt open bij het enorm aanstekelijke refrein dat zich moeiteloos vastkleeft in je gehoorgangen. “Last Breath” is drie minuten puur genieten en is drie minuten van de beste gitaarmuziek die we dit jaar al te horen gekregen hebben. The Lounge Society is een absolute topband.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Payday"

Op onze watchlist van opkomend gitaargeweld staan de postpunkers van Yard Act al even te pronken, maar sinds kort staan ze ook…
InstagramLiveRecensies

Molchat Doma @ Botanique (Orangerie): Cyrillische danskoningen

Wit-Rusland, een land waar je absoluut niets van hoort tot er iets ergs gebeurt. Of je moet new wave-/postpunkfanaticus zijn, dan zal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - Crawler (★★★★): Zelfontplooiing en diversiteit

De afgelopen jaren passeerden er al talloze punk- en postpunkbands de revue, en hoewel velen daarvan ook relatief grote namen werden binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.