Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes – “Sticky”

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een kleine maand geleden stond Frank Carter & The Rattlesnakes nog als headliner te schitteren op het testevent van Download Festival en op die positieve golf gaat de band vandaag verder. De Britse punkrockers zitten duidelijk in de lift en zijn dankzij hun vorige langspeler End of Suffering ook bij het grote publiek een begrip geworden. Op 15 oktober volgt daarvan de opvolger, die de veelbelovende titel Sticky heeft gekregen. Met de Joe Talbot-samenwerking “My Town” kregen we daar in april al een eerste voorsmaakje uit te horen. Een kleine muzikale koerswijziging konden we toen al opmerken en die zetten ze met “Sticky” nog wat meer kracht bij.

De ruige en rauwe punk van hun eerste twee platen heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een iets grootsere en toegankelijkere sound, maar Frank Carter & The Rattlesnakes blijft wel vinnig en energiek de boel opjutten met “Sticky”. Een vettige baslijn zet het nummer meteen goed op gang, alvorens het puike gitaarwerk van Dean Richardson het nummer helemaal mag open breken. Maar ook Frank Carter blijkt in een goede vorm te verkeren. De tekst is slim geschreven, het refrein is heel catchy en zeer meezingbaar en uiteraard weet de energieke frontman “Sticky” met volle overgave te brengen. Hier en daar werden ook een paar elektronische toetsen toegevoegd aan “Sticky”, die decent werden verwerkt in het nummer en uiteindelijk wel een meerwaarde betekenen in het nummer. De nieuwe van Frank Carter & The Rattlesnakes blijft plakken en we hopen dan ook zeer dat we in oktober hetzelfde over de nieuwe plaat kunnen zeggen.

Op dinsdag 15 februari zakt Frank Carter & The Rattlesnakes af naar La Madeleine in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1778 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Frank Carter & The Rattlesnakes @ La Madeleine: Vakkundig afgebroken tot op de funderingen

Al sinds het begin van dit millennium timmert Frank Carter hard aan zijn muzikale pad. Wie ooit Gallows, Carters eerste band, aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes - "Parasite"

Dat Frank Carter een artiest is die niet graag stilzit, zou je misschien al wel aan zijn muziek kunnen afleiden. Als je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.