Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes – “My Town” (feat. Joe Talbot)

© CPU – Jonas Demeulemeester

Frank Carter mag vandaag 37 kaarsjes uitblazen, en viert dat geheel coronaproof. Joe Talbot, frontman van IDLES, werd uitgenodigd voor het bubbelfeestje en mag de hymne voor de editie van 2021 met de jarige inzingen. Frank Carter en IDLES is een combo die er ooit wel eens zat aan te komen, want de heren zijn met grove borstel eigenlijk wel over dezelfde kam te scheren. Al brullend maken ze hun punt, met een punky aanstekelijkheid en de onweerstaanbare drang om het blad voor de mond naar binnen te werken en door te slikken.

“My Town” lijkt bij aanvang een IDLES song naar het recept van de jongste plaat. Een vuile, underground beat begeleidt Carter doorheen de eerste verzen van het nummer, dat even later een catchy voortvarendheid krijgt. “My Town” steekt de draak met oppervlakkige gesprekken, online en in de echte wereld. Carter ging al meermaals door donkere periodes, wierp dat juk van zich af op zijn meest recente plaat en gaat nu op dat elan verder. “My Town” klinkt catchy, er zit een aanstekelijke drive in, maar mist een beetje overtuigingskracht. Carter had Talbot bijvoorbeeld beter kunnen gebruiken tijdens het refrein, opdat dat wat minder zou verdwijnen tussen de strofes.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luna Rosa - "Brutal Nature"

De mannen van Luna Rosa beschrijven zichzelf als een alternatief kwartet uit Northamptonshire die de schoonheid in het cynisme van de ontevreden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Crows - Beware Believers (★★★★½): Beredeneerd omverblazen

Bij de grote namen binnen de postpunkwereld worden tegenwoordig bands als shame, Fontaines D.C. en IDLES in een adem genoemd, maar Crows…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.