Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace – “Lover (Don’t Let Me Down)”

© Daniel Harris

Voor sommigen kan 2021 niet snel genoeg voorbij zijn, en voor de fans van Palace is dat vanaf vandaag het geval. De band kondigt namelijk aan dat ze op 21 januari met een derde plaat zal komen, die de naam Shoals krijgt. Het album is een vervolg op Life After uit 2019 en op de plaat horen we ook de eerder uitgebrachte single “Gravity”. Omdat goed nieuws nooit alleen komt, krijgen we van de groep ook een tweede single met de titel “Lover (Don’t Let Me Down)”. Thema’s van de plaat zijn onder andere het onderbewustzijn, dromen en existentialisme, lastige thematiek, maar met de emotionele sound van Palace komt dat het best tot zijn recht.

We zijn het al gewoon, maar ook nu weet Palace weer prachtig te ontroeren. Hun muziek is rijk aan klanken en de breekbare stem van Leo Wyndham zou alles moeten lijmen, maar maakt alles veel breekbaarder. Er wordt nagedacht over de grote levensvragen, maar al dat mijmeren zorgt er ook voor dat je iets hoopvols hoort. Door te experimenteren met synths en elektronische klanken, komt de band gedurfder uit de hoek en dat is ook wel nodig. Het zorgt ervoor dat “Lover (Don’t Let Me Down)” een prachtige aanvulling is voor de bands discografie en een spannende opwarmer voor de volledige plaat.

Op 19 februari 2022 speelt de band ook in de Balzaal van de Vooruit.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3656 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace - "Make You Proud"

Sinds 2016 raapt Palace met zijn muziek de ene na de andere verloren ziel op van de grond. Drie dagen geleden blies…
LiveRecensies

Palace @ De Centrale: Idyllische weemoed

Begin dit jaar verscheen het derde album van de Britten van Palace. Het viertal ging een maand later die plaat al voorstellen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palace - Shoals (★★★½): Op zoek naar een nieuwe versie van zichzelf

Als we denken aan indiegitaarbands, dan leggen we in ons onderbewustzijn meteen de link met het Verenigd Koninkrijk. Niet zo heel gek,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.