Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie – “Boundary Queen”

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar het perfecte voorbeeld van. Daarbovenop herbergt het land echter heel wat aanstormend talent, waaronder ook Sweetie: een viertal vrouwen dat maar al te graag tegengestelden samenbrengt in haar muziek. Dat wordt ook meteen duidelijk in debuutsingle “Boundary Queen”.

Met een stevige baslijn wordt het nummer ingezet, snel gevolgd door de klank van een gitaar en een strakke drumbeat. Wanneer de zweverige stem van vocaliste Lily Keenan daar overheen komt te liggen, wordt meteen duidelijk hoe Sweetie kracht en kwetsbaarheid wil samenbrengen in haar nummers. De achtergrondzang in “Boundary Queen” versterkt bovendien de samenhang van elementen.

Hoewel de ‘grote energetische expressies’ waarover de Australische groep zelf spreekt nog niet volledig tot hun recht lijken te komen in deze single, is de ‘dromerige melodie’ die de band onderschrijft wel al duidelijk te herkennen. Bovendien toont Sweetie met “Boundary Queen” een groep te zijn die weet waar ze voor staat: vrouwen met ballen, een paradox voor het oor.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pangolin People - "Can't Get it Hard"

Een debuutsingle breng je maar één keer uit. Wanneer je dat doet als artiest, wil je dat luisteraars meteen weten wie je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.