Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie – “Boundary Queen”

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar het perfecte voorbeeld van. Daarbovenop herbergt het land echter heel wat aanstormend talent, waaronder ook Sweetie: een viertal vrouwen dat maar al te graag tegengestelden samenbrengt in haar muziek. Dat wordt ook meteen duidelijk in debuutsingle “Boundary Queen”.

Met een stevige baslijn wordt het nummer ingezet, snel gevolgd door de klank van een gitaar en een strakke drumbeat. Wanneer de zweverige stem van vocaliste Lily Keenan daar overheen komt te liggen, wordt meteen duidelijk hoe Sweetie kracht en kwetsbaarheid wil samenbrengen in haar nummers. De achtergrondzang in “Boundary Queen” versterkt bovendien de samenhang van elementen.

Hoewel de ‘grote energetische expressies’ waarover de Australische groep zelf spreekt nog niet volledig tot hun recht lijken te komen in deze single, is de ‘dromerige melodie’ die de band onderschrijft wel al duidelijk te herkennen. Bovendien toont Sweetie met “Boundary Queen” een groep te zijn die weet waar ze voor staat: vrouwen met ballen, een paradox voor het oor.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eindelijk! Pukkelpop 2022 pakt uit met Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala, Bring Me The Horizon en meer!

We hebben er dit jaar ontzettend lang op moeten wachten, maar het is eindelijk Pukkelpop-tijd. Het festival in Kiewit verzweeg lang de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "The Boat I Row"

Het was deze week exact twee jaar geleden sinds Tame Impala The Slow Rush uitbracht, maar echt profiteren van die plaat kon Kevin Parker…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nick Cave & Warren Ellis - La Panthère Des Neiges (★★★★): Gracieuze muzikale reis

Het zijn mooie tijden voor fans van Nick Cave. Zo verscheen eerder dit jaar al het tweede deel van de collectie B-Sides…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.