Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie – “Boundary Queen”

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar het perfecte voorbeeld van. Daarbovenop herbergt het land echter heel wat aanstormend talent, waaronder ook Sweetie: een viertal vrouwen dat maar al te graag tegengestelden samenbrengt in haar muziek. Dat wordt ook meteen duidelijk in debuutsingle “Boundary Queen”.

Met een stevige baslijn wordt het nummer ingezet, snel gevolgd door de klank van een gitaar en een strakke drumbeat. Wanneer de zweverige stem van vocaliste Lily Keenan daar overheen komt te liggen, wordt meteen duidelijk hoe Sweetie kracht en kwetsbaarheid wil samenbrengen in haar nummers. De achtergrondzang in “Boundary Queen” versterkt bovendien de samenhang van elementen.

Hoewel de ‘grote energetische expressies’ waarover de Australische groep zelf spreekt nog niet volledig tot hun recht lijken te komen in deze single, is de ‘dromerige melodie’ die de band onderschrijft wel al duidelijk te herkennen. Bovendien toont Sweetie met “Boundary Queen” een groep te zijn die weet waar ze voor staat: vrouwen met ballen, een paradox voor het oor.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Wings Of Time"

De naam Tame Impala klinkt intussen bij iedereen wel bekend in de oren. Wat begon als band, veranderde al snel in een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicholas Allbrook - "Jackie"

Op nieuwe muziek van Tame Impala is het helaas nog even wachten, maar gelukkig krijgen we vandaag toch iets te horen uit het…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.