Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts – “Black Widow Spider”

© CPU – Kris Kellens

Iets meer dan een maand na het puike “Walking at a Downtown Pace” lost Parquet Courts met “Black Widow Spider” vandaag een nieuwe single. De uitgave van het nummer gaat gepaard met een marketingcampagne die door de band werd bedacht. Zo zal rond elk nummer van het nieuwe album Sympathy for Life (dat voor 22 oktober gepland staat) een speciaal evenement met unieke merchandise georganiseerd worden op verschillende locaties over de hele wereld. Meer informatie rond de campagne is terug te vinden op de website van de band. Voor slechts één nummer werd nog geen eventlocatie bekend gemaakt. Met een beetje geluk vindt dat toch nog plaats in de lage landen, en anders hebben we in elk geval wel de muziek. En als we onze verwachtingen mogen opbouwen op basis van de nieuwe single, dan zal die naar goede gewoonte alweer om van te smullen zijn.

“Black Widow Spider” trapt af met een krakende, fuzzy gitaarriff die eerst wat drammerig aanvoelt. Samen met een beheerst drumpatroon valt zanger Andrew Savage in met een liefelijke, zelfs lichtjes poëtische zangstem. Daar waar hij op de vorige single bij momenten nog stevig schreeuwde, komt hij hier over heel de lijn zacht uit de hoek. De zang vormt zo het ideale tegengewicht voor de scheurende riff. Zoals we van Parquet Courts gewoon zijn, is de tekst van de nieuwe single cryptisch maar ook voldoende meezingbaar, waardoor je na elke beluistering wel iets nieuws ontdekt. Ook muzikaal zorgt de band voor voldoende variatie door enkele subtiele elektronische zijsprongen in de brug toe te voegen.

Met “Black Widow Spider” brengt Parquet Courts alweer een interessante single, waarvan vooral de melodieuze zang van Andrew Savage en de fuzz van de gitaarriff blijven hangen. Het nummer klinkt helemaal anders dan vorige single “Walking at a Downtown Pace”, waardoor we verwachten dat we op 22 oktober met Sympathy for Life een gevarieerd nieuw album van Parquet Courts zullen horen.

Op 22 mei speelt de band in Trix Antwerpen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

A. Savage - Several Songs About Fire (★★): Iets te vaak strompelend

Het is alweer zes jaar geleden dat Parquet Courts frontman Andrew Savage zijn debuutalbum Thawing Dawn uitbracht. Met die release richtte de…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cheekface - "Pledge Drive"

Cheekface is zo’n band die echt een onmiskenbare sound heeft. Het drietal doet denken aan bands zoals Talking Heads en Parquet Courts,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.