Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts – “Walking at a Downtown Pace”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Goed nieuws vanuit het New Yorkse garagerockcircuit, want vandaag loste een van onze favoriete hedendaagse indiebands Parquet Courts meer details over hun volgend album. De opvolger van de in 2018 verschenen topplaat Wide Awake! verschijnt op 22 oktober en krijgt de hoopvolle titel Sympathy for Life mee. Eind juni kregen de vinylliefhebbers alvast een voorproefje met de geperste single “Plant Life”, maar vanaf vandaag valt ook de nieuwe single “Walking at a Downtown Pace” via de gekende streamingkanalen te beluisteren. En die klinkt alvast veelbelovend.

Het nummer start met een woelende drumintro en wordt al gauw aangevuld met een jengelende gitaarriff. Vanaf het begin straalt “Walking at a Downtown Pace” een zekere coolheid uit: je ziet jezelf meteen met een zonnebril doorheen de straten van een grootstad wandelen. In hun nieuwe single vindt Parquet Courts een sterke harmonie tussen een gammel drumritme van Max Savage, een rommelende basriff van Sean Yeaton en snijdende gitaren van Andrew Savage en Austin Brown. Zowel het ritme als de riffs blijven met beperkte variatie doorspelen, maar toch blijft het nummer voldoende spannend. Dit is vooral de verdienste van Andrew Savage die zijn teksten nog steeds uitstoot als de benzinemotor van een warmgedraaide sportwagen. Zijn speelse zang voegt naar goede gewoonte extra variatie toe aan de melodie.

De muzikale productie klinkt weer warm en spaarzaam, het nieuwe nummer bouwt perfect verder op het geluid van de door Danger Mouse geproduceerde voorganger Wide Awake!. Met deze plaat scoorde de band in 2018 hoog in allerhande eindejaarslijstjes en dus is het niet geheel onlogisch dat de New Yorkers voortbouwen op deze succesformule. Toch klinkt “Walking at a Downtown Pace” net dat ietsje venijniger en weerbarstiger, waardoor we verwachten dat de groep weer voldoende verrassend uit de hoek zal komen op Sympathy for Life.

Met “Walking at a Downtown Pace” lost Parquet Courts een fijne garagerocker die ondanks repetitieve elementen niet snel gaat vervelen. Het nummer is geen instant-meezinger, maar doet ons in elk geval het beste verwachten van het nieuwe album dat op 22 oktober zal verschijnen.

Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

99 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.