Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Matilda Cole – “Camden”

De woorden ‘rijzende ster’ worden soms al te gratuit gebruikt, maar het staat buiten kijf dat Matilda Cole aan een sneltempo aan haar muzikale weg aan het timmeren is. Begin juni werd haar debuut-ep Milk Teeth nog op de wereld losgeslaten en nu is daar al “Camden”, de voorbode voor een gloednieuwe ep. Waar Milk Teeth nog alle facetten van een gebroken tienerhart blootlegde, gaat Matilda Cole ook nu haar persoonlijke demonen niet uit de weg. Tijdens een schrijfretraite in Kopenhagen schreef ze immers de recente scheiding van haar ouders van zich af.

Het resultaat is een emotioneel en melancholisch nummer dat de machteloosheid tastbaar maakt van kinderen die hun ouders vreemden voor elkaar zien worden. Muzikaal start “Camden” nog met een minimalistische gitaarbegeleiding, die geleidelijk aan echter naar een meer bombastisch hoogtepunt toewerkt. Tijdens de bridge zingt Matilda Cole finaal alle frustraties van zich af. Het is op dit punt dat wij als luisteraars al lang overtuigd zijn van het talent van deze jonge songwriter.

Matilda Cole beweegt zich moeiteloos op het evenwicht tussen tieners met een gebroken hart en indiepopliefhebbers met een zwak voor oprechte nummers. Met “Camden” wordt nogmaals een uitroepteken naast de naam van Matilda Cole geplaatst. Het is nu al uitkijken naar die nieuwe ep.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
AlbumsRecensies

Lizzie Loveless - You Don’t Know (★★★): Zoektocht naar een eigen geluid

De naam Lizzie Lieberson zal sommige mensen bekend in de oren klinken; samen met haar zussen Kristina en Katherine maakte ze deel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.