Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “DiE4u”

© CPU – Bert Savels

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat met “Parasite Eve” een nieuw hoofdstuk in de Bring Me the Horizon-saga werd ingezet. Oli Sykes en zijn kompanen beloofden heel wat: een elkaar snel opvolgende reeks van vier ep’s onder de naam Post Human, elk een exploratie van een eigen genre. Enige scepsis ontbrak toen al niet, en nadat eerste deel Post Human: Survival Horror in omvang en ambitie leek te blijven groeien tot het haast een volwaardig album werd, durfden we onze adem niet meer inhouden.

Eerder in 2021 leende Sykes nog zijn stem aan nummers van onder andere Olivia O’Brien (“No More Friends”) en het imploderende Lotus Eater (“Obliterate”), maar rond zijn voornaamste project bleef het stil. Tot nu, want na heel wat teasen is hier dan “DiE4u”. Die titel roept een aan het debuut van One Direction-graduaat Zayn Malik gerelateerd trauma op, al moeten we toegeven dat de rAnDoMcAsE-esthetiek verdacht goed samengaat met wat de focus van Post Human deel twee lijkt te zullen worden: een regelrechte terugworp naar het emotijdperk.

Nu kun je je afvragen: moeten we die periode wel van onder het stof halen? Kan Bring Me the Horizon zelfs dit genre weer cool maken? De iets te overdreven melancholische gitaar en wat wankel geautotunede stem van Sykes overtuigen ons initieel niet echt, totdat na ongeveer een halve minuut de rest van de instrumentatie inslaat als een atoombom. Er volgen imposante synths à la “Throne” en poppunkgitaren met een hoog guilty pleasure-gehalte. Het refrein blijft iets te simplistisch en repetitief om ons volledig te bekoren, maar met de steun van het altijd betrouwbare drumwerk van Matt Nicholls en enkele loeiharde gitaarakkoorden wordt de impact van dat minpunt op de eindbalans al snel aanzienlijk verkleind.

Waarschijnlijk wordt deel twee van de Post Human-reeks niet ons favoriet Bring Me the Horizon-opus, al zou het niet de eerste keer zijn dat de Britten ons in positieve zin verrassen. Voorlopig is “DiE4u” gewoon leuk. Dat mag ook al eens.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Morello - "Let's Get The Party Started" (feat. Bring Me The Horizon)

Op 15 oktober verschijnt een nieuwe soloplaat van Tom Morello. The Atlas Underground Fire is de opvolger van The Atlas Underground uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superlove - "btw! i adore u"

Superlove is een noisepop trio uit Bristol. Sinds hun ontstaan in 2018 doen ze voornamelijk dienst als voorprogramma voor poppunk-bands zoals Stand…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.