Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “DiE4u”

© CPU – Bert Savels

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat met “Parasite Eve” een nieuw hoofdstuk in de Bring Me the Horizon-saga werd ingezet. Oli Sykes en zijn kompanen beloofden heel wat: een elkaar snel opvolgende reeks van vier ep’s onder de naam Post Human, elk een exploratie van een eigen genre. Enige scepsis ontbrak toen al niet, en nadat eerste deel Post Human: Survival Horror in omvang en ambitie leek te blijven groeien tot het haast een volwaardig album werd, durfden we onze adem niet meer inhouden.

Eerder in 2021 leende Sykes nog zijn stem aan nummers van onder andere Olivia O’Brien (“No More Friends”) en het imploderende Lotus Eater (“Obliterate”), maar rond zijn voornaamste project bleef het stil. Tot nu, want na heel wat teasen is hier dan “DiE4u”. Die titel roept een aan het debuut van One Direction-graduaat Zayn Malik gerelateerd trauma op, al moeten we toegeven dat de rAnDoMcAsE-esthetiek verdacht goed samengaat met wat de focus van Post Human deel twee lijkt te zullen worden: een regelrechte terugworp naar het emotijdperk.

Nu kun je je afvragen: moeten we die periode wel van onder het stof halen? Kan Bring Me the Horizon zelfs dit genre weer cool maken? De iets te overdreven melancholische gitaar en wat wankel geautotunede stem van Sykes overtuigen ons initieel niet echt, totdat na ongeveer een halve minuut de rest van de instrumentatie inslaat als een atoombom. Er volgen imposante synths à la “Throne” en poppunkgitaren met een hoog guilty pleasure-gehalte. Het refrein blijft iets te simplistisch en repetitief om ons volledig te bekoren, maar met de steun van het altijd betrouwbare drumwerk van Matt Nicholls en enkele loeiharde gitaarakkoorden wordt de impact van dat minpunt op de eindbalans al snel aanzienlijk verkleind.

Waarschijnlijk wordt deel twee van de Post Human-reeks niet ons favoriet Bring Me the Horizon-opus, al zou het niet de eerste keer zijn dat de Britten ons in positieve zin verrassen. Voorlopig is “DiE4u” gewoon leuk. Dat mag ook al eens.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me The Horizon - "sTraNgeRs"

Je kan zeggen wat je wil, maar Bring Me The Horizon is zonder meer de innovatiefste metalband van de laatste jaren. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.