Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “Parasite Eve”

© CPU – Bert Savels

Bring Me the Horizon is eindelijk terug met nieuwe muziek! Al te lang hebben we de Engelse duizendpoten nochtans niet moeten missen. Op hun recentste langspeler amo, die begin vorig jaar verscheen, verwerkten ze meer elektronische invloeden dan ooit in hun materiaal. Het resultaat was een verfrissende plaat van een groep die al ruim vijftien jaar in haar carrière nog steeds kan blijven boeien en innoveren. Er volgde nog een zijweg met het nog elektronischere Music to listen to…, maar het was vooral de losse single “Ludens” die de toekomst van de band moest gaan aangeven. Het nummer vond de perfecte middenweg tussen het gitaargeweld van weleer en de synths van nu, en wist zo ook de fans te verblijden die muzikaliteit gelijkstellen aan de prominente aanwezigheid van een snaarinstrument.

Op YouTube en de socialemediakanalen van de groep konden we de ontwikkeling van nieuw Bring Me the Horizon-materiaal van dichtbij volgen in de vorm van twee vlogreeksen. Bij het begin van de lockdown verbleven de groepsleden samen in een thuisstudio, maar na het verstrengen van de maatregelen werden ze verplicht om andere manieren te zoeken om op afstand aan muziek te werken. In die vlogs konden we al flarden horen van “Parasite Eve”. Het nummer had initieel niets te maken met de coronacrisis, maar ging na de aankondiging van de lockdown een eigen leven leiden. De band besloot dan ook om het als eerste resultaat van die sessies op de wereld los te laten.

“Parasite Eve” ligt deels in dezelfde lijn als “Ludens” en luidt een terugkeer naar een ruiger geluid in. Tegelijk is het ook een stuk donkerder dan de recentere uitgaven van de groep, wat in de hand gewerkt wordt door de bewerkte stemmen en sinistere synths. Voor de productie riep de groep de hulp in van componist Mick Gordon, bekend van zijn werk voor gamesoundtracks. Het resultaat is episch en groots, en houdt ons bijna vijf minuten lang op het puntje van onze stoel. Ook de tekst kunnen we waarderen: relevant aan de huidige staat van de wereld, zonder dat het allemaal te prekerig of geforceerd gaat klinken.

In een interview met NME geeft frontman Oli Sykes te kennen dat dit nummer slechts het begin is; de groep belooft vanaf later dit jaar vier verschillende platen uit te brengen onder de noemer Post Human. Wanneer het eerste deel uitkomt is nog niet duidelijk, maar als het van “Parasite Eve” moet afhangen wordt het ongetwijfeld een blijvertje.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
AlbumsRecensies

Bring Me the Horizon - POST HUMAN: SURVIVAL HORROR (★★★★½): Het beste van allerlei werelden

Bring Me the Horizon is al jaren een band met veel voor- en tegenstanders, en daar lijken de Britten de lol wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “Teardrops”

Bring Me the Horizon is terug van nooit echt weggeweest, maar voor veel metalcorefans moet hun afwezigheid een stuk langer aangevoeld hebben. amo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.