Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs – “I Don’t Live Here Anymore” (feat. Lucius)

©CPU – Ymke Dirikx

Er zijn weinig bands die in België zo geliefd zijn als The War On Drugs. Het dromerige zestal rond Adam Granduciel is de laatste jaren dan ook uitgegroeid tot een wereldband, die de hoogste plekjes op festivalaffiches weet te veroveren. Na topalbums als Lost in the Dream en A Deeper Understanding bleef het even stil rond de Amerikanen, maar daar werd sinds kort een einde aan gemaakt. Afgelopen zomer werd duidelijk dat er na bijna vier jaar een nieuw album in het verschiet ligt, waaruit eerste voorsmaakje “Living Proof” er vlot in ging. Nu krijgen we met “I Don’t Live Here Anymore” de titeltrack te horen en die klinkt zowaar nog beter dan de vorige single. The War On Drugs springt met andere woorden met gemak over de lat die het zelf op gigantische hoogte had gelegd.

De nieuwste creatie van The War On Drugs komt meteen heel dromerig uit de startblokken dankzij een herkenbaar gitaarriedeltje. Daaruit ontspringt geleidelijk aan de rest van het nummer, begeleid door de zachte stem van Adam Granduciel. Doorheen de track neemt de band enkele vernieuwende zijweggetjes, die bij momenten doen denken aan Imploding the Mirage van The Killers. Ook daar had Granduciel een vinger in de pap, dus het zou zomaar eens kunnen dat hij daaruit inspiratie opdeed. Zeker dankzij de toevoeging van de achtergrondzangeressen van Lucius heeft het zestal er weer een grootse single bij, die het ongetwijfeld goed zal doen bij het grote publiek. Genieten en hier en daar zelfs een beetje meeneuriën is de boodschap op “I Don’t Live Here Anymore”, dat ons nog meer doet uitkijken naar volgende maand.

I Don’t Live Here Anymore verschijnt op 29 oktober. Op 23 april 2022 speelt The War On Drugs in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

982 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs - "Living Proof"

De tijd waarin The War On Drugs nog een nobele onbekende was, ligt al ver achter ons. Ondertussen is de band rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.