Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs – “Living Proof”

©CPU – Ymke Dirikx

De tijd waarin The War On Drugs nog een nobele onbekende was, ligt al ver achter ons. Ondertussen is de band rond Adam Granduciel uitgegroeid tot een vaste waarde in het muzieklandschap, en ook zijn muziek herken je uit de duizend. De groep brengt dan ook de ene straffe plaat na de andere uit, en dus was het reikhalzend uitkijken naar nieuwe muziek van de groep uit Philadelphia. Vandaag is het eindelijk zover: met “Living Proof” keert de groep terug onder de levenden. Het is de eerste streep muziek van de band sinds A Deeper Understanding uit 2017. Tegelijk kondigt de band ook een gloednieuw album aan voor 29 oktober. I Don’t Live Here Anymore wordt alweer een plaat die we in de eindejaarslijstjes moeten verwachten.

“Living Proof” is meteen ook de opener van de nieuwe plaat. The War on Drugs pakt voor de verandering uit met kracht in intimiteit. Waar de single de eerste vier minuten tamelijk rustig is en bouwt op de stem van Granduciel, krijgen we op het eind toch de herkenbare gitaarsolo die ons hart helemaal doet smelten. De song wordt door de frontman omschreven als de meest persoonlijke die ze al maakten, en dat lijkt ook te kloppen. Het zestal creëerde dit nummer live door hun chemie samen te gieten en daar kwam dit eerlijk nummer uit. “Living Proof” is het bewijs dat The War On Drugs eigenlijk geen slecht nummer kan maken, zelfs als ze hun hart openen.

Op 23 april 2022 speelt The War On Drugs in het Sportpaleis van Antwerpen. Tickets gaan in verkoop vanaf 23 juli.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The War On Drugs @ Sportpaleis: Een smakelijke ovenschotel

Soms is er twijfel als een band een nieuwe plaat uitbrengt: kan ze nog op een hoog niveau blijven presteren? Bij The…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The War On Drugs, Royal Blood en nog drie nieuwe namen voor Rock Werchter 2022!

De sint komt dit jaar wat vroeger in Werchter en brengt maar liefst vijf cadeautjes mee voor het jaarlijkse festival dat daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.