banner

LiveRecensies

Prudence @ Botanique: Onderschatte elektropopfee

© Julie Trannoy

Jaren stond ze als frontvrouw achter de microfoon van het Franse duo The Dø, maar na enkele intensieve tours koos Olivia Merilahti voor een pauze. In die tijd gaf ze niet alleen geboorte aan haar eerste kindje, maar ook aan haar nieuwe alter ego. Onder de heerlijk bekkende naam Prudence bracht ze dan eerder dit jaar haar solodebuut in de vorm van Beginnings. Met de hulp van o.a. Xavier de Rosnay van Justice creëerde ze een elf nummers tellend project dat er mocht zijn en ook live was dat het geval. In de prachtige tent van de Botanique gaf ze haar Belgisch debuut voor een steeds enthousiaster wordend publiek.

Toen de eerste noten van de intro door de tent weergalmden, waren er nog maar een schuchter aantal fans voor het podium te bespeuren. “Beginnings” werkte gelukkig als een magneet en zoog het publiek met zijn leuke en steeds grotser klinkende melodietjes naar de Chapiteau. De stoeltjes – die de verrassend en meer dan onterecht lager uitgevallen opkomst moesten camoufleren – werden door het publiek wijselijk genegeerd en zo verzamelde het publiek netjes vooraan tijdens “Adrenaline”. Het nummer valt vooral op door het glasheldere refrein, dat als een ware openbaring voelt. Prudence was alles behalve zwak of terughoudend aan haar set begonnen, althans toch niet muzikaal.

Met haar jaren podium ervaring zou je denken dat de Frans-Finse zangeres op podium een wervelwind is, maar op vlak van podium presence hield ze zich verrassend in. Nummers als “More Love – Don’t Go Love” of “Playmate” zijn echter rustgevende elektropop parels, waar de zangeres trots op kan zijn. Tijdens het bijzonder dansbare “Never With U”, wat haar solodebuut was, leek ze dan eindelijk wat te ontdooien en los te komen. Het publiek volgde haar voorbeeld met plezier en wisselde de toegankelijke bijtrekpas voor iets gewaagdere dansmoves, waardoor ook zij haar microstatief wat vaker letterlijk en figuurlijk achter zich liet.

“Offenses”, een van haar bekendste liedjes, kreeg live nog eens een ferme upgrade en klonk zo nog intrigerender. Dat gold bovendien eigenlijk voor nagenoeg heel de setlist, want ook “City On Fire” legde het publiek het vuur aan de schenen en was uitdagender dan we aanvankelijk hadden gedacht. Bij die tweede was het voornamelijk het subtiele sfeercontrast tussen de strofes en het refrein die ons interesse wekten en ons benieuwd hielden. Haar twee muzikanten hadden niet alleen een vlekkeloos wit ensemble aan, ze begeleidden ook vlekkeloos en voegden kleine details aan het geheel toe die het nog ronder maakten.

De climaxen volgden elkaar in ijltempo op, maar die van “Pretty” was weliswaar een van de meest opvallende. Het nummer ligt ergens tussen een ballade en een hiphopnummer, wat uiteindelijk uitmondde in een mooi geheel van beats die ze zelf bij elkaar mixte. “Good Friends” was dan de volgende track waarmee ze aardig vriendjes maakte en ging naadloos over in een zeer geslaagde cover van Gala’s klassieker “Freed From Desire”. In de bisronde vatte ze dan haar set nog eens bondig samen door “Be Water” solo achter haar piano te brengen en aansluitend met het knap gearrangeerde “Here & Now” haar uur durende set moeiteloos in schoonheid af te sluiten.

Prudence is geen artiest van grote woorden, maar van grote daden. Geen overbodige bindteksten, maar gewoonweg perfecte liveversies sierden de set. Haar steengoede plaat kreeg live dus een waardige vertaling en benadrukte dat ze heel goed weet waarmee ze bezig is. Geen enkel nummer voelde overbodig of verveelde, iets wat bij popshows eigenlijk vaker voorkomt dan zou mogen. De maturiteit en professionaliteit die Prudence gisteren uitstraalde, zal haar in de toekomst ook geen windeieren leggen. Voor iedereen die het miste: herkansing is mogelijk op 14 november in de Reflektor te Luik.

Setlist:
Beginnings
Adrenaline
Offenses
More Love – Don’t Go Love
City On Fire
Never With U
Playmate
Pretty
Good Friends
Freed From Desire (Gala cover)

Be Water
Here & Now

1418 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Les Nuits Botanique maakt eerste 65 namen bekend met o.a. Tommy Genesis, Mitski en DIIV

Het Brusselse concertwalhalla Botanique organiseert jaarlijks het geliefde festival Les Nuits, waarbij in vier zalen de meest uiteenlopende artiesten het beste van…
InstagramLiveRecensies

black midi @ Botanique (Orangerie): Onconventioneel tot het maximale

De eerste dag dat het Belgische publiek terug verplicht op een stoeltje moet plaatsnemen, was er eentje waarbij de Botanique al heel…
InstagramLiveRecensies

Sophie Hunger @ Botanique (Orangerie): Variatie blijft boeien

Het zevende studioalbum Halluzinationen van Sophie Hunger dat in 2020 verscheen, kon op heel wat positieve reacties rekenen. Die plaat werd in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.