Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine – “Cimmerian Shade” & “You Give Death A Bad Name”

Over een dikke twee weken verschijnt A Beginner’s Mind, het album waarop Sufjan Stevens en Angelo De Augustine veertien films eren door middel van muziek. Clash of the Titans en Wings of Desire vormden de inspiratie voor respectievelijk “Olympius” en “Reach Out”, en voor “Back to Oz” en “Fictional California” werd de mosterd gehaald bij The Wizard of Oz en Bring It On. Halloween schuilt nog niet om de hoek, maar dat houdt Sufjan en Angelo niet tegen om het nu al over horrorfilms te hebben. “Cimmerian Shade” is gebaseerd op Buffalo Bill uit Silence of the Lambs en “You Give Death A Bad Name” werd geïnspireerd door Night of the Living Dead.

“Cimmerian Shade” is een prachtig rustig folkliedje waarop Angelo en Sufjan zich met hoge stemmetjes richten naar Jonathan Demme, de regisseur van Silence of the Lambs. Doorheen het liedje gebeurt er niet enorm veel, maar als er een duo met weinig veel kan doen, dan is het wel dit duo. We hoeven er dan ook geen doekjes om te winden dat dit gewoonweg een schoon lied is.

Ook “You Give Death A Bad Name” is een kalm deuntje dat langzaamaan openbloeit en een warme uitstraling heeft. De tekst hier lijkt heel hard op die van “The Runaround” van Sufjan Stevens en Lowell Brams, maar op dit nummer krijgen we een vollediger verhaal te horen. Daarnaast is de muziek ook helemaal niet met elkaar te vergelijken, waardoor “You Give Death A Bad Name” eigenlijk toch gloednieuw aanvoelt. Wederom twee puike singles van Sufjan Stevens en Angelo De Augustine.

A Beginner’s Mind verschijnt op 24 september.

Sufjan Stevens: Facebook / Instagram / Website / Spotify
Angelo De Augustine: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - A Beginner's Mind (★★★★): Stijloefening baart kunst

“Misschien grijp ik straks wel opnieuw naar mijn banjo en folkgitaren,” liet Sufjan Stevens optekenen in een interview naar aanleiding van zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - "Back to Oz" & "Fictional California"

Eerder dit jaar kwam Sufjan Stevens al met Convocation en voor een keer werden onze verwachtingen van het muzikale meestertalent niet ingelost,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - "Reach Out" en "Olympus"

Dat Sufjan Stevens niet stil kan zitten, wisten we al. Sinds we ons in het coronatijdperk bevinden bracht de Amerikaan al drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.