Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine – “Back to Oz” & “Fictional California”

Eerder dit jaar kwam Sufjan Stevens al met Convocation en voor een keer werden onze verwachtingen van het muzikale meestertalent niet ingelost, maar Sufjan zou Sufjan niet zijn als hij niet snel met iets nieuws kwam. Na de 49 solocomposities die hij in mei uitbracht, kregen we vorige maand al twee liedjes van A Beginner’s Mind te horen en daarop was ook Angelo De Augustine te horen. De twee werkten eerder al kort samen, maar in september verschijnt er een langspeler van de twee waarvoor ze zich lieten inspireren door uiteenlopende films. Eerder kregen we al “Olympius” en “Reach Out” te horen (respectievelijk gebaseerd op Clash of the Titans en Wings of Desire) en deze keer nemen Stevens en De Augustine ons mee naar het wonderbaarlijke Oz en het fictionele Californië.

Net als Dorothy wanen ook wij ons door een magische wereld op “Back to Oz”. Het dromerige lied is aanstekelijk en uiterst sfeervol. De samenzang van Angelo De Augustine en Sufjan Stevens klinkt gewoonweg hemels en de gitaar die doorheen het lied al voor wat spanning zorgt, komt naar het einde toe nog met twee korte solo’s om zo de kers op de taart te vormen. “Back to Oz” is dankzij die groovy gitaar, bas en drum iets wat we niet helemaal gewoon zijn van de twee, maar het is zeker en vast een aangename verrassing.

Tweede single “Fictional California” is minder verrassend, maar daarom niet minder goed. Het rustige deuntje is eerder intiem en voelt zelfs een beetje aan alsof het gezongen wordt door twee engelen. Het op Bring It On gebaseerde lied gaat over het openen van je hart en licht in de duisternis laten. Het is een beetje melig, maar het is eveneens mooi.

A Beginner’s Mind verschijnt op 24 september.

Sufjan Stevens: Facebook / Instagram / Website / Spotify
Angelo De Augustine: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - A Beginner's Mind (★★★★): Stijloefening baart kunst

“Misschien grijp ik straks wel opnieuw naar mijn banjo en folkgitaren,” liet Sufjan Stevens optekenen in een interview naar aanleiding van zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - "Cimmerian Shade" & "You Give Death A Bad Name"

Over een dikke twee weken verschijnt A Beginner’s Mind, het album waarop Sufjan Stevens en Angelo De Augustine veertien films eren door middel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - "Reach Out" en "Olympus"

Dat Sufjan Stevens niet stil kan zitten, wisten we al. Sinds we ons in het coronatijdperk bevinden bracht de Amerikaan al drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.