Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die – “Queen Sophie For President”

© Adam Peditto

The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die (oftewel TWIABP voor zij die geen zin hebben om hele lange zinnen te schrijven), geeft ons met “Queen Sophie For President” een tweede voorsmaakje van hun opkomende album Illusory Walls. Dat album zal op 8 oktober gereleased worden en zo dus het vijfde studioalbum van het Amerikaanse vijftal zijn. The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die lijkt een duister kantje ontdekt te hebben en schuift zo hun kenmerkende emo sound wat van zich af.

Invading The World Of The Guilty As A Spirit Of Vengeance” ging “Queen Sophie For President” al voor als single die op de nieuwe plaat van TWIABP komt te staan. In tegenstelling tot die eerste is “Queen Sophie For President” een stuk korter en toegankelijker. Het is eigenlijk gewoon een fijn rockliedje met een duister kantje. We krijgen wel schitterend gitaar- en drumwerk op het einde van het liedje te horen, waardoor “Queen Sophie For President” niet weggeschoven kan worden als te eenvoudig. Het lijkt er dus op dat The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die geen monotoon album zal uitbrengen op 8 oktober.

Kortom, een zoveelste goede release van de Amerikanen die dus het musiceren nog niet verleerd zijn na hun lange pauze. Wij kijken in elk geval reikhalzend uit naar de release van Illusory Walls op 8 oktober!

Website / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Garbage - No Gods No Masters (★★★½): Compromisloos, maar niet revolutionair

Zelfs in tijden waarin verschillende ninetiesbands, al dan niet bewust, teren op de zilveren of parelen jubilea van hun doorbraakalbums, blijft de…
LiveRecensies

PVRIS @ Trix: "Weinig engelenzang in de hemel"

Gisteren zakten we af richting ’t Stad. Reden; de slotfase van PVRIS’ hun Europese tournée. De band bracht in augustus hun langverwachte, tweede…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Escape The Fate - "Empire"

Escape The Fate heeft ondertussen al meer wijzigingen in hun line – up ondergaan (enkel drummer Robert Ortiz is nog een origineel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.