Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Escape The Fate – “Empire”

Escape The Fate heeft ondertussen al meer wijzigingen in hun line – up ondergaan (enkel drummer Robert Ortiz is nog een origineel lid) dan dat Lesley Ann Poppe kilo’s bij kwam. De band, afkomstig uit Nevada (Texas), floreerde in het jaar 2006 met hun ijzersterke debuutalbum Dying Is Your Latest Fashion, dat in geen tijd een klassieker werd binnen de emo scene. Na het vertrek van toenmalige frontman Ronnie Radke vond de band een nieuw boegbeeld in ex – Blessthefall zanger Craig Mabbit. Ondanks meerdere pogingen met verschillende, relatief sterke, albums (This War Is Ours (2008), Ungrateful (2013),…) om weer tot de posthardcore/emocore top te behoren, bleef de band worstelen om weer het gewenste niveau te behalen. En daar brengt de nieuwe single “Empire”, jammer genoeg, wederom geen verandering in.

“Empire” begint met een creepy, elektronisch deuntje – of iets dat er moet voor doorgaan – en slaat al snel over naar een, surprise, portie cliché yeahs vergezeld van een simpele gitaarriff. Waar keizerrijken vroeger gebouwd werden op bloedvergieten, epische veldslagen en welvaart, bestaat het empire van Escape The Fate uit funderingen zoals drugs, alcochol en feestjes… Enfin, dat concluderen we toch uit de vlakke, oninteressante lyrics die eerder bij singles van bimbo’s van het kaliber Flo – Rida verwachten. Met dat verschil dat die vaak nog gepaard gaan met een leuk riedeltje of deuntje dat weken in je hoofd blijft kamperen. We weten niet van welke toekomst de jongens van Escape The Fate precies willen ontvluchten maar als het die van een goed album uitbrengen is, vrezen we dat ze goed bezig zijn.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Escape The Fate - "Not My Problem" (feat. Travis Barker)

De gloriedagen van Escape The Fate liggen al een geruime tijd achter hen. De emocoreband bracht in 2006 een debuutplaat uit en…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We The Kings - "No 1 Like U"

Een van de grondleggers van het poppunkgenre in de nillies. Zo wordt er vaak verwezen naar de Amerikaanse poprockband We The Kings….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.