Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Escape The Fate – “Empire”

Escape The Fate heeft ondertussen al meer wijzigingen in hun line – up ondergaan (enkel drummer Robert Ortiz is nog een origineel lid) dan dat Lesley Ann Poppe kilo’s bij kwam. De band, afkomstig uit Nevada (Texas), floreerde in het jaar 2006 met hun ijzersterke debuutalbum Dying Is Your Latest Fashion, dat in geen tijd een klassieker werd binnen de emo scene. Na het vertrek van toenmalige frontman Ronnie Radke vond de band een nieuw boegbeeld in ex – Blessthefall zanger Craig Mabbit. Ondanks meerdere pogingen met verschillende, relatief sterke, albums (This War Is Ours (2008), Ungrateful (2013),…) om weer tot de posthardcore/emocore top te behoren, bleef de band worstelen om weer het gewenste niveau te behalen. En daar brengt de nieuwe single “Empire”, jammer genoeg, wederom geen verandering in.

“Empire” begint met een creepy, elektronisch deuntje – of iets dat er moet voor doorgaan – en slaat al snel over naar een, surprise, portie cliché yeahs vergezeld van een simpele gitaarriff. Waar keizerrijken vroeger gebouwd werden op bloedvergieten, epische veldslagen en welvaart, bestaat het empire van Escape The Fate uit funderingen zoals drugs, alcochol en feestjes… Enfin, dat concluderen we toch uit de vlakke, oninteressante lyrics die eerder bij singles van bimbo’s van het kaliber Flo – Rida verwachten. Met dat verschil dat die vaak nog gepaard gaan met een leuk riedeltje of deuntje dat weken in je hoofd blijft kamperen. We weten niet van welke toekomst de jongens van Escape The Fate precies willen ontvluchten maar als het die van een goed album uitbrengen is, vrezen we dat ze goed bezig zijn.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

3 november 2017

About Author

Jens Rossel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief