Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The World Is a Beautiful Place & I Am No Longer Afraid to Die – “Invading the World of the Guilty as a Spirit of Vengeance”

© Adam Peditto

Dat The World Is a Beautiful Place & I Am No Longer Afraid to Die niet meteen de kortste bandnaam is die je kan bedenken, is een understatement van jewelste. De emogroep uit Willimantic is al sinds 2009 bezig, maar toch was het alweer van 2017 geleden dat de groep een album uitbracht. Daar komt dit jaar verandering in met Illusory Walls. Op 8 oktober verschijnt dat plaatje en met single “Invading the World of the Guilty as a Spirit of Vengeance” zijn onze woorden in dit artikel snel gevuld.

De nieuwe single van The World Is a Beautiful Place & I Am No Longer Afraid to Die blijkt een terugkeer in sterkte te zijn. Van bij het begin horen we de dreigende gitaarsound die wordt ondersteund door de emotionele vocale range van de verschillende vocalen binnen de band. Het intense gitaargeluid wordt geleidelijk aan expansiever en na een tijd komen de vocals tot rust terwijl de gitaren zich nog harder in het geweld smijten. Na een goeie vier minuten gaat het nummer even naar de hele stille kant om dan uiteindelijk volledig los te barsten. “Invading the World of the Guilty as a Spirit of Vengeance” blijkt een titel die past bij de song want de single is dreigend, maar weet wel weer binnen te komen. Het wordt nu al aftellen naar 8 oktober.

 /  /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3409 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 30 mei - 5 juni 2016

Het einde van de maand en het begin van een nieuwe. De clipjesmarkt deed zijn uiterste best om deze overgang zo goed…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

De Dansende Beren single top 100

Ieder jaar worden er duizenden singles uitgebracht. Als mens is het onmogelijk om ze allemaal tegen het lijf te lopen, laat staan…
Features

De opstelling van het jaar volgens coach Jasper Verfaillie

Het voorbije jaar was opnieuw heel vruchtbaar voor mooie platen. Zeer vruchtbaar zo bleek, want onze redacteurs kozen niet vijf, niet tien, maar elf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.