Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid – “Burning Bridges”

© CPU – Larissa Zenner

Enkele jaren geleden was Sigrid alomtegenwoordig. De Noorse zangeres won de BBC Sound of 2018-wedstrijd en speelde met hitjes als “Strangers“, “Don’t Kill My Vibe” en “Fake Friends” concertzalen en festivals over heel de wereld plat. De toekomst zag er wel heel rooskleurig uit, maar sinds een dik jaar was er van de jongedame plots geen spoor meer. Aan die radiostilte maakte ze sinds kort een einde, toen ze met “Mirror” terug boven water kwam drijven. Ze maakte met die single overigens zoveel furore dat menig muziekblad het ‘de perfecte hedendaagse popsong’ noemde. De lat ligt dus nog steeds op serieuze hoogte, waardoor het lijkt of Sigrid nooit is weggeweest. Met het nieuwe “Burning Bridges” houdt ze de eer in elk geval hoog.

Vanaf de eerste seconde knalt Sigrid de boel op gang met een heuse energie-explosie. Een fijne synthlijn en een strakke beat trekken de boel op gang, terwijl we op de achtergrond zelfs een elektrische gitaar herkennen. Toch barst het nummer pas echt los als de Noorse haar stem aan het geheel toevoegt. Ze klinkt volwassener, grootser en strakker dan ooit, terwijl de strijkers een poppy effectje toevoegen aan het geheel. Stilletjes aan daalt er een discobal naar beneden, waardoor stilstaan al lang geen optie meer is geworden. Als “Mirror” als de perfecte hedendaagse popsong was, dan is “Burning Bridges” dat zelfs nog meer. Met invloeden van Robyn, Dua Lipa en zelfs een vleugje ABBA lijkt Sigrid de nieuwe koningin van de pophitlijsten te worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2047 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
AlbumsRecensies

Sigrid - The Hype (★★★½): Beloftevolle toekomst

De Scandinavische landen lijken nog steeds de Europese hoofdleverancier van sterke popsongs en daar is de Noorse Sigrid geen uitzondering op. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid - "Ghost"

Het uiterst catchy “Don’t Kill My Vibe” zette de Noorse Sigrid zowaar meteen op de muzikale kaart in 2017. Even later ruilde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.