Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid – “Burning Bridges”

© CPU – Larissa Zenner

Enkele jaren geleden was Sigrid alomtegenwoordig. De Noorse zangeres won de BBC Sound of 2018-wedstrijd en speelde met hitjes als “Strangers“, “Don’t Kill My Vibe” en “Fake Friends” concertzalen en festivals over heel de wereld plat. De toekomst zag er wel heel rooskleurig uit, maar sinds een dik jaar was er van de jongedame plots geen spoor meer. Aan die radiostilte maakte ze sinds kort een einde, toen ze met “Mirror” terug boven water kwam drijven. Ze maakte met die single overigens zoveel furore dat menig muziekblad het ‘de perfecte hedendaagse popsong’ noemde. De lat ligt dus nog steeds op serieuze hoogte, waardoor het lijkt of Sigrid nooit is weggeweest. Met het nieuwe “Burning Bridges” houdt ze de eer in elk geval hoog.

Vanaf de eerste seconde knalt Sigrid de boel op gang met een heuse energie-explosie. Een fijne synthlijn en een strakke beat trekken de boel op gang, terwijl we op de achtergrond zelfs een elektrische gitaar herkennen. Toch barst het nummer pas echt los als de Noorse haar stem aan het geheel toevoegt. Ze klinkt volwassener, grootser en strakker dan ooit, terwijl de strijkers een poppy effectje toevoegen aan het geheel. Stilletjes aan daalt er een discobal naar beneden, waardoor stilstaan al lang geen optie meer is geworden. Als “Mirror” als de perfecte hedendaagse popsong was, dan is “Burning Bridges” dat zelfs nog meer. Met invloeden van Robyn, Dua Lipa en zelfs een vleugje ABBA lijkt Sigrid de nieuwe koningin van de pophitlijsten te worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid - "Mirror"

Echte popsterren komen uit het Noorden en daar is Sigrid het perfecte voorbeeld van. De Noorse zangeres werd in 2018 verkozen tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Here's to Another"

Haar naam is al een grote weggever, maar Anna of the North is naast Sigrid, Astrid S en LÉON een van de noordelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JOLENE - "Wherever I Am"

De muziek van de Nederlandse JOLENE werd ruime tijd geleden in haar slaapkamer geboren. Toch duurde het even voor die nummers klonken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.