Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid – “Mirror”

© CPU – Larissa Zenner

Echte popsterren komen uit het Noorden en daar is Sigrid het perfecte voorbeeld van. De Noorse zangeres werd in 2018 verkozen tot de BBC Sound of…, maar ze zou er zonder die energieboost ook wel geraakt zijn. Nummers als “Don’t Kill My Vibe“, “Strangers” en “Plot Twist” nestelden zich moeiteloos in de radioplaylists en zo groeide de jongedame geleidelijk aan uit tot ‘the next big thing’. Al die singles vloeiden uiteindelijk samen in Sucker Punchwaarmee Sigrid jaren lang rond de wereld tourde, om dan geruisloos uit de schijnwerpers te verdwijnen. Na twee lange jaren radiostilte vol met hints naar nieuwe muziek, komt nu eindelijk de bevestiging. Er is een nieuw hoofdstuk van start gegaan in de carrière van de Noorse, met “Mirror” als eerstesteenlegging.

‘Never change a winning team’, moet Sigrid gedacht hebben. Met haar nieuwste creatie komt ze terug door de grote poort, te beginnen met zware beats. Terwijl de bassen nog wat natrillen in onze oren, komt een volwassenere Sigrid binnengeknald. In de refreinen bloeit ze helemaal open en komen er ook begeleidende viooltjes bij kijken; iets dat typerend is voor de popmuziek van de laatste paar maanden. De Noorse heeft met “Mirror” een zeer groots en bombastisch popnummer gemaakt, waarop stilstaan helemaal geen optie is. Sigrid mikt met haar vernieuwde sound op de grote zalen en dat zal met een uiterst fijn nummertje als “Mirror” zeker lukken.

Sigrid heeft overigens al wat (festival)shows aangekondigd voor de komende maanden, maar op een Belgische datum blijft het vooralsnog wachten.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid - "Blue"

Met “Don’t Kill My Vibe” veroverde de Noorse Sigrid Solbakk Raabe, ofwel Sigrid, heel wat harten. Haar frisse, aanstekelijke popliedjes vielen keer…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.