Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “Aye”

© CPU – Kris Kellens

Nog voor zijn zeer succesvolle debuutalbum werd Sam Fender door steeds meer mensen en critici gezien als een rijzende ster die weldra een van de groten in de indierock zou kunnen worden. Ze hadden gelijk, want Hypersonic Missiles werd makkelijk een van de sterkste en meest opvallende debuutplaten van 2019. De fans begonnen echter bijna twee jaar na datum stilaan hongerig te worden naar meer Sam, dus kondigde hij enkele weken geleden aan dat zijn tweede plaat Seventeen Going Under zal verschijnen op 8 oktober. Daarnaast loste hij ook meteen de titeltrack van die plaat, die nu met “Aye” een opvolger krijgt.

“Seventeen Going Under” was een duidelijk coming of age-nummer, wat ook de rode draad lijkt te gaan worden op het gelijknamige album. Op “Aye” snijdt hij dat thema, naast wat vlammende maatschappijkritische uitspraken, opnieuw aan met de repetitieve catchphrase ‘I don’t have time for the very few, who don’t have time for me and you!’. Typisch voor Sam Fender is het met andere woorden weer een melancholische, snijdige song qua lyrics, maar zeker ook muzikaal. De gitaar klinkt zoals wel vaker repetitief en licht dreigend met de drums die dat perfect complementeren en Sam die daarbovenop luid zijn boodschap scandeert. Net zoals zijn vorige single lijkt hij met dit album dus eerder richting songs als “Dead Boys” en “Play God” te gaan, iets wat we alleen maar kunnen aanmoedigen!

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Fender - "Alright"

Eind juni werden er enkele harten gebroken toen Sam Fender enkele dagen op voorhand verstek moest geven voor Rock Werchter. In 2019…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.