Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “Aye”

© CPU – Kris Kellens

Nog voor zijn zeer succesvolle debuutalbum werd Sam Fender door steeds meer mensen en critici gezien als een rijzende ster die weldra een van de groten in de indierock zou kunnen worden. Ze hadden gelijk, want Hypersonic Missiles werd makkelijk een van de sterkste en meest opvallende debuutplaten van 2019. De fans begonnen echter bijna twee jaar na datum stilaan hongerig te worden naar meer Sam, dus kondigde hij enkele weken geleden aan dat zijn tweede plaat Seventeen Going Under zal verschijnen op 8 oktober. Daarnaast loste hij ook meteen de titeltrack van die plaat, die nu met “Aye” een opvolger krijgt.

“Seventeen Going Under” was een duidelijk coming of age-nummer, wat ook de rode draad lijkt te gaan worden op het gelijknamige album. Op “Aye” snijdt hij dat thema, naast wat vlammende maatschappijkritische uitspraken, opnieuw aan met de repetitieve catchphrase ‘I don’t have time for the very few, who don’t have time for me and you!’. Typisch voor Sam Fender is het met andere woorden weer een melancholische, snijdige song qua lyrics, maar zeker ook muzikaal. De gitaar klinkt zoals wel vaker repetitief en licht dreigend met de drums die dat perfect complementeren en Sam die daarbovenop luid zijn boodschap scandeert. Net zoals zijn vorige single lijkt hij met dit album dus eerder richting songs als “Dead Boys” en “Play God” te gaan, iets wat we alleen maar kunnen aanmoedigen!

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fender - Seventeen Going Under (★★★★): De beloftencategorie ontgroeid

De carrière van Sam Fender schoot enkele jaren geleden de lucht in met een vaart die Elon Musk en Jeff Bezos zou…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender – “Spit of You”

Voor de fans van Sam Fender is het nog twee weekjes aftellen vooraleer ze zijn tweede plaat Seventeen Going Under in hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Get You Down"

Jonge Britse bands zijn tegenwoordig niet meer van onze oren weg te slaan. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, maar toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.