Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sam Fender – “Seventeen Going Under” & “Howdon Aldi Death Queue”

© CPU – Kris Kellens

Sinds enkele dagen mag de zevenentwintigjarige Sam Fender zich gerust even profileren als de koning van verrassingsaankondigingen doorheen de indiescene. Als een dief in de nacht confronteerde Fender ons met zijn grotendeels lege Instagram-feed. Na heel wat speculatie rond dit mysterie onthulde de jonge Brit dat zijn tweede album weliswaar af is en we dit zelfs al in de nabije toekomst mogen verwachten, meer bepaald op 8 oktober. Het is ondertussen geleden van 2019 dat het razend succesvolle debuutalbum Hypersonic Missiles wereldwijd de radiozenders en hitlijsten wist te veroveren. Ook loste Fender vorige week zijn versie van het Metallica-nummer “Sad But True”, dat naast talloze andere herwerkingen van onder andere Elton John en Royal Blood zal verschijnen op The Metallica Blacklist.

Als kers op de taart mogen we dan ook nog eens een gloednieuwe single verwelkomen, meteen ook de titeltrack van de nieuwe plaat. Met “Seventeen Going Under” weet Sam opnieuw uitstekend de juiste snaren te bespelen. Ditmaal verzorgen deze snaren een authentiek coming of age-nummer onder een emotionele monoloog waarin hij reflecteert over de donkere periode van zijn late tienerjaren. Fender, een heuse Bruce Springsteen-fan, is ook hier niet verlegen om zijn invloeden tentoon te stellen. Zo krijgt het geheel pas écht vorm en dynamiek wanneer de blaasinstrumenten op het doek verschijnen. Thematisch en instrumenteel komt deze single wat gelijkaardig binnen als eerdere release “The Borders”, maar daar zijn we zeker niet rouwig om. Als b-kant krijgen we met “Howdon Aldi Death Queue” een loeihard intermezzo waar Fender gretig zijn frustraties kwijt kan over het kassa-aanschuiven in coronatijden. Rocken maar!

Op 8 oktober verschijnt Seventeen Going Under dat elf liedjes lang zal zijn.

Sam Fender: Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

46 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Fender - "Alright"

Eind juni werden er enkele harten gebroken toen Sam Fender enkele dagen op voorhand verstek moest geven voor Rock Werchter. In 2019…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.