Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sam Fender – “Seventeen Going Under” & “Howdon Aldi Death Queue”

© CPU – Kris Kellens

Sinds enkele dagen mag de zevenentwintigjarige Sam Fender zich gerust even profileren als de koning van verrassingsaankondigingen doorheen de indiescene. Als een dief in de nacht confronteerde Fender ons met zijn grotendeels lege Instagram-feed. Na heel wat speculatie rond dit mysterie onthulde de jonge Brit dat zijn tweede album weliswaar af is en we dit zelfs al in de nabije toekomst mogen verwachten, meer bepaald op 8 oktober. Het is ondertussen geleden van 2019 dat het razend succesvolle debuutalbum Hypersonic Missiles wereldwijd de radiozenders en hitlijsten wist te veroveren. Ook loste Fender vorige week zijn versie van het Metallica-nummer “Sad But True”, dat naast talloze andere herwerkingen van onder andere Elton John en Royal Blood zal verschijnen op The Metallica Blacklist.

Als kers op de taart mogen we dan ook nog eens een gloednieuwe single verwelkomen, meteen ook de titeltrack van de nieuwe plaat. Met “Seventeen Going Under” weet Sam opnieuw uitstekend de juiste snaren te bespelen. Ditmaal verzorgen deze snaren een authentiek coming of age-nummer onder een emotionele monoloog waarin hij reflecteert over de donkere periode van zijn late tienerjaren. Fender, een heuse Bruce Springsteen-fan, is ook hier niet verlegen om zijn invloeden tentoon te stellen. Zo krijgt het geheel pas écht vorm en dynamiek wanneer de blaasinstrumenten op het doek verschijnen. Thematisch en instrumenteel komt deze single wat gelijkaardig binnen als eerdere release “The Borders”, maar daar zijn we zeker niet rouwig om. Als b-kant krijgen we met “Howdon Aldi Death Queue” een loeihard intermezzo waar Fender gretig zijn frustraties kwijt kan over het kassa-aanschuiven in coronatijden. Rocken maar!

Op 8 oktober verschijnt Seventeen Going Under dat elf liedjes lang zal zijn.

Sam Fender: Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

37 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Get You Down"

Jonge Britse bands zijn tegenwoordig niet meer van onze oren weg te slaan. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, maar toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Fender - "Aye"

Nog voor zijn zeer succesvolle debuutalbum werd Sam Fender door steeds meer mensen en critici gezien als een rijzende ster die weldra…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.