Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single murmurmur – “Alive”

© Bridgette Winten

De zomer mag zich dan verstoppen achter een vieze wolkenmassa, dat betekent niet dat je hem niet in huis kan halen. Een brenger van zoete zonnestralen met een heerlijk psychedelisch kantje zijn de heren van murmurmur. Het is nochtans even geleden dat we iets te horen kregen van de Australische psychrockers, want in 2019 brachten ze hun laatste single uit. Nu hebben we gelukkig toch een nieuw teken van leven met “Alive” en daar kunnen we alleen maar dankbaar om zijn.

De vergelijking met King Gizzard & the Lizard Wizard wordt wel eens vaker gemaakt – logisch voor een psychrock band uit Australië – maar murmurmur heeft echt wel al een volledig eigen sound opgebouwd over de jaren heen. “Alive” heeft dan ook lekkere riffs en heerlijk swingende drums, maar ook een heel catchy popkantje. De band vindt op deze single in feite de ideale balans tussen een stevige intensiteit en een enorme aanstekelijkheid, mede met dank aan de uitstekende stevige, maar nog steeds zweverige vocals van Will Fletcher. Als je hier niet goedgeluimd van wordt, weten we het ook niet meer.

FacebookTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ashinoa - "Disguised in Orbit"

5 januari loste Ashinoa, een Franse experimentele rockgroep, de eerste single van hun komende album L’orée. De band uit Lyon bestaat sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lazy Eyes - "Fuzz Jam"

De Australische psychedelischerockgroep The Lazy Eyes is ondertussen geen onbekende meer voor ons. Het viertal maakt al muziek sinds ze vijftien jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Straytones - "Night Bird"

De grote aantallen garage- en psychrockbands zijn tegenwoordig te vinden in de VS, Groot-Brittannië of zelfs Australië, maar ook Oekraïne doet tegenwoordig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.