Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “Eggman”

© CPU – Mathias Verscheuren

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets rustiger aan te doen. Stilzitten is echter geen optie, dus producete hij recent Flat Worms’ heerlijk doordenderende derde studioalbum, alsook het aankomende album van Upchuck en Axis: Sova. Verder was de dit jaar uitgebrachte, geheel akoestische, ep Live at Worship met daarop een aantal songs van zijn laatste ook overwegend akoestische studioalbum Hello Hi zeker de moeite waard.

Nu is het duidelijk weer tijd voor wat meer elektriciteit in de vorm van “Eggman”, na “Void” alweer de tweede single binnen één maand. “Eggman” is er eentje in de categorie ‘Een beetje vreemd, maar wel lekker’. Het nummer begint met een riff en gitaarwerk dat redelijk vintage Segall kan worden genoemd, maar neemt daarna een onverwachte wending door behoorlijk te vertragen. Alsof een 45 toeren single plotsklaps wordt afgedraaid op 33 toeren. Vervolgens eindigen we met een portie noise. Kortom, er gebeurt heel wat in ruim vier minuten. De bijbehorende clip verklaart die wendingen overigens heel grappig. Het staat voorlopig nog in de sterren geschreven of “Eggman” en “Void” voorbodes zijn van een nieuw studioalbum.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Garbage – “Mystery”

Het Canadese viertal Hot Garbage bracht ons deze week een nieuw voorsmaakje van hun nieuwe album. Met “Mystery” kennen we nu al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ShitKid - "Dirty Guy"

De Zweedse Åsa Söderqvis kennen we beter onder haar nom de plume ShitKid. Deze week bezorgde de singer-songwriter ons een nieuwe single…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.