Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ashinoa – “Disguised in Orbit”

5 januari loste Ashinoa, een Franse experimentele rockgroep, de eerste single van hun komende album L’orée. De band uit Lyon bestaat sinds 2015 en had al twee releases in 2016 en 2019. Deze twee albums evolueerden van een mix tussen techno en rock naar echte Duits-geïnspireerde psychedelica. Ze putten dan ook inspiratie uit die Duitse jarenzeventigrock, denk aan bands zoals Can. Ze zijn met vijf en zelf infuseren ze die rock vooral met synths. Er een echt genre opplakken is moeilijk en misschien ook onnodig, maar enige duiding helpt wel bij het luisteren. Laten we het erop houden dat het neokrautrock is. De combo met gitaren en synths in een psychedelisch omhulsel horen we ook duidelijk in de nieuwe single “Disguised in Orbit”.

Een indringend pulserende synth vormt onder het effect van drums en effecten de inleiding tot een bijna vijf minuut durend schouwspel. Allerlei klanken, soundscapes en geluidsvervormingen worden ons om de oren gesmeten. Het hypnotiserende stemgebruik benadrukt het zwevende, experimentele karakter van de muziek. Soms lijkt het wel alsof ze ons willen betoveren met mythische spreuken en een mondharp. Hoewel ze veelvuldig gebruik maken van synthesizers, voelt het geheel toch natuurlijk aan. Ze namen het op in een verlaten boshut, dat zal zijn invloed zeker gehad hebben. De compositie voelt helemaal in de sfeer van de jarenzeventigpsychedelica, maar dan in een modern jasje. We zitten tijdens het luisteren in een trance en plots is het nummer gedaan met een omgekeerde snaredrum op loop. “Disguised in Orbit” is een sterk nummer dat ons doet uitkijken naar het volledige album om de hele trip te kunnen ervaren.

Op 25 maart 2022 brengen ze hun album L’orée uit op Fuzz Club Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Garden - "Orange County Punk Rock Legend"

In 2011 richtten de Zuid-Californische tweelingbroers Wyatt en Fletcher Shears The Garden op. Ze omschrijven hun muziek als Vada Vada. Deze term,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

La Jungle - Ephemeral Feast (★★★½): Donker schouwspel vol energie

Met het steengoede Fall Off the Apex (2021) nog fris in het geheugen, keken we met grote verwachtingen naar het nieuwe werk…
LiveRecensies

Go March @ Afsnis: Terug van nooit weggeweest

Een van de meest ondergewaardeerde bands bij het grote publiek moet toch wel Go March zijn. Nochtans kunnen de Antwerpenaren bij de kenners op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.