Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Straytones – “Night Bird”

© Ilona Mischenko

De grote aantallen garage- en psychrockbands zijn tegenwoordig te vinden in de VS, Groot-Brittannië of zelfs Australië, maar ook Oekraïne doet tegenwoordig met Straytones zijn duit in het zakje. Commerciële succesverhalen vloeiden daar voorlopig nog niet uit, want Straytones bleef buiten het moederland nagenoeg onder de radar. Hopelijk slagen ze daar binnenkort wel in, want op 27 augustus brengen ze hun tweede langspeler, Magic Green River Swimmin’ & Stunning Tarzanka Experience, uit, dat hun naamloze debuut moet opvolgen.

De sound van Straytones kan best vergeleken worden met een Ty Segall of enkele platen van de Oh Sees, dus is geenszins revolutionair of vernieuwend. Desondanks klinken ze heel sterk en overtuigend voor een band die nauwelijks de vierhonderd luisteraars aantikt op Spotify. “Night Bird” begint lekker stevig en catchy, maar wordt nadien overgoten met fuzzgitaren en psychedelische hooks en vocals. De heerlijke climax met een lekker swingende gitaarsolo rondt het nummer uitermate sterk af, waarna we onszelf enkel kunnen afvragen hoe het mogelijk is dat deze band nog niet bekender is. Dat nieuwe album wordt alvast eentje om naar uit te kijken.

Bandcamp / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Dropout Boogie (★★★½): Fris, frivool en ook wat stoffig

Er zijn zo van die groepen die synoniem zijn met degelijkheid en waarvan je bij elke nieuwe release op voorhand weet wat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stucker - "Exhale"

Leuven is een garagerockband rijker: Stucker. Een groep van vijf jonge gasten die naar eigen zeggen de wereld wil opvullen met energie…
AlbumsRecensies

Mattiel - Georgia Gothic (★★★½): Duivels divers

De uit Atlanta afkomstige singer-songwriter Mattiel Brown laat samen met haar goede vriend en producer Jonah Swilley al enkele jaren bijzonder fijne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.