Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Straytones – “Night Bird”

© Ilona Mischenko

De grote aantallen garage- en psychrockbands zijn tegenwoordig te vinden in de VS, Groot-Brittannië of zelfs Australië, maar ook Oekraïne doet tegenwoordig met Straytones zijn duit in het zakje. Commerciële succesverhalen vloeiden daar voorlopig nog niet uit, want Straytones bleef buiten het moederland nagenoeg onder de radar. Hopelijk slagen ze daar binnenkort wel in, want op 27 augustus brengen ze hun tweede langspeler, Magic Green River Swimmin’ & Stunning Tarzanka Experience, uit, dat hun naamloze debuut moet opvolgen.

De sound van Straytones kan best vergeleken worden met een Ty Segall of enkele platen van de Oh Sees, dus is geenszins revolutionair of vernieuwend. Desondanks klinken ze heel sterk en overtuigend voor een band die nauwelijks de vierhonderd luisteraars aantikt op Spotify. “Night Bird” begint lekker stevig en catchy, maar wordt nadien overgoten met fuzzgitaren en psychedelische hooks en vocals. De heerlijke climax met een lekker swingende gitaarsolo rondt het nummer uitermate sterk af, waarna we onszelf enkel kunnen afvragen hoe het mogelijk is dat deze band nog niet bekender is. Dat nieuwe album wordt alvast eentje om naar uit te kijken.

Bandcamp / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Black Widow Spider"

Iets meer dan een maand na het puike “Walking at a Downtown Pace” lost Parquet Courts met “Black Widow Spider” vandaag een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wine Lips - "Eyes"

 Wine Lips is een uit Toronto afkomstige garagerockgroep met psychedelische invloeden. Wat begon als deeltijds projectje tussen gitarist/zanger Cam Hilborn en drummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.