Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – “Survivor”

©CPU – Hans Vangeel

Nathaniel Rateliff scoorde in 2015 enkele hits met zijn begeleidingsband The Night Sweats, waardoor liedjes als “S.O.B.” en “I Need Never Get Old” zowel radio als festivalzomer domineerden. Het zag er met andere woorden goed uit voor de bebaarde Amerikaan, maar helaas besliste het lot daar anders over. De beste vriend, alsook producer van de frontman stierf onverwachts en ook zijn huwelijk liep op de klippen, waardoor Nathaniel in een mentaal moeilijke periode verzeild geraakte. Dat zorgde ervoor dat hij The Night Sweats even achter zich liet en zich vooral focuste op zijn verwerkingsproces. Dat resulteerde in solomuziek, met And It’s Still Alright als beste voorbeeld. Gelukkig lijken die moeilijke jaren nu achter de rug te zijn en heeft de man zich herenigd met zijn band, getuige het splinternieuwe “Survivor”.

Muzikaal klinkt de nieuwste creatie van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats alvast een pak opgewekter dan het solomateriaal dat we de laatste jaren te horen kregen. Een mix van zwoele baslijnen en drums trekt de single meteen op gang, waarna de frontman er zijn rauwe stem voorzichtig onder mengt. Geleidelijk aan bloeit de track dan open tot een herkenbaar geheel. Met een soulvolle toets haalt de Amerikaan een paar keer uit in de refreinen, waardoor er ook meteen een vorm van herkenning doorheen de single zweeft. Zonder echt te ontploffen, klinkt “Survivor” toch redelijk groots en catchy, waardoor Nathaniel Rateliff en zijn Night Sweats de draad gewoon weer lijken op te pikken. We zijn in elk geval benieuwd hoe het nieuwe album van de band in z’n geheel zal klinken.

“Survivor” is de eerste single van The Future, het derde album van de band dat op 5 november verschijnt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

TW Classic 2018: Wisselvalligheid troef

Wie Werchter zegt denkt al lang niet meer alleen aan het vierdaags festival dat we net achter de kiezen hebben. Nee, Herman…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen voor Lokerse Feesten en TW Classic waaronder Kasabian en 2MANYDJS!

  Dat België het land is met de leukste festivals, weet elke muziekliefhebber en ook volgende zomer is ons klein landje het…
AlbumsRecensies

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - Tearing At The Seams (★★★★): Heerlijke klaagzang

Na hun debuut in 2015 komen Nathaniel Rateliff en zijn Nights Sweats opnieuw aankloppen met nieuw werk. Tearing at the seams is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.