Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – “Get Used To The Night”

© CPU – Sven Michiels

Een goede acht jaar geleden begon Nathaniel Rateliff met zijn Night Sweats bijna uit het niets aan een steile opmars richting muzikaal succes. Met “S.O.B.“, “I Need Never Get Old” en “You Worry Me” heeft de band uit Saint Louis al enkele dikke hits op zijn conto staan. “S.O.B.” staat voor ‘son of a bitch’, maar aan de overkant van de Atlantische oceaan is het nog steeds makkelijker om geweren en patronen aan te schaffen dan zo’n titel door de keuringscommissie te laten bekrachtigen. Een speciale vermelding nog voor de clip van “I Need Never Get Old“: een van de grappigste clips die we ooit gezien hebben!

Waar de vorige nummers allemaal meezingers zijn geworden die duizenden mensen tegelijk meebrullen op de heilige weiden, is de nieuwe single eerder een lied dat zal gespeeld worden wanneer een rustpunt verwacht wordt door het publiek. Uiteraard is het nog steeds goede Amerikaanse countryfolk, maar er wordt een toontje lager gezongen, letterlijk bedoeld dan. “Get Used To The Night” vangt aan met een rustig gitaarstuk waarop Rateliff vrijwel direct zijn expressieve, hese stem laat horen. Droge, nette drums en op de achtergrond de bas en een orgelpartij. The Night Sweats is een groep met acht bandleden dus komen er ook steeds koperinstrumenten aan te pas. Tijdens het refrein vallen heel netjes de saxofoon en de trompet in die weer wegdeemsteren wanneer de volgende strofe wordt ingezet. De blazers krijgen zelfs hun eigen solo en Rateliff gaat naar het einde van het lied toe een laatste keer een octaaf hoger zingen. Deze verse worp is perfect om je lief eens goed vast te pakken en zijn of haar lijf en leden door de bak te sleuren. En dat kan binnenkort zelfs in België en Nederland!

Vanaf 28 juni kunnen koppels de dans aanvangen wanneer de nieuwe lp South Of Here door de luidsprekers zal galmen. Wie zijn danspassen wilt laten zien aan het publiek kan dat doen op Pinkpop in Landgraaf op 21 juni en op 4 juli op Rock Werchter.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - “Heartless”

Na jaren solo aan het werk geweest te zijn en zijn sporen verdiend te hebben als singer-songwriter besloot Nathaniel Rateliff in 2015…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.