Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pip Blom – “You Don’t Want This”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Bij Pip Blom (de band) vinden we vier getalenteerde noorderburen: eerst en vooral de zangeres-gitariste Pip Blom zelf, waaraan de band zijn naam dankt. Ze stuurde in 2016 enkele nummertjes de wijde webstek in, en al snel mocht ze overal in Nederland gaan spelen. Ook de dan vers verworven leden Tender, Gini en Darek mochten mee. Na de succesvolle release van debuutalbum Boat versierden ze zonder veel trucjes beide kanten van het kanaal. Zowel in Engeland als op het Europees vasteland houdt men van deze aanstekelijke indierock, en als we een klein geheimpje mogen verklappen, dan zeggen we graag dat ook wij fan zijn van dit frisse viertal.

Met haar stem, die zowel fragiel als soulful klinkt, weet Pip ons wel vaker te verleiden, maar vandaag is dat anders: in het vurige refrein van deze meezinger schreeuwt ze het uit. ‘Can’t you feel it? / You’re a number! / And you’ve wasted so much time!’, wordt er geroepen. En ja hoor: al snel roepen we mee. De muziek kent duidelijk zijn invloeden in die van de Britten, maar deze Nederlanders doen niet neder noch onder: nee, ze doen het steeds beter en beter. We kijken door deze derde single uit naar hun opkomende tweede album, dat op 8 oktober de rekken zal kleuren.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

86 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 2): Weinig geheimen, weinig verrassingen

We mogen weer! Dat was het overheersende gevoel op de eerste festivaldag van Best Kept Secret. Het vernieuwde terrein was nog even…
InstagramLiveRecensies

Bloc Party @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Inwisselbaar

Iedere keer als Bloc Party langskomt in ons land, kan je nooit echt weten wat te verwachten. De ene keer is het…
InstagramLiveRecensies

Franz Ferdinand @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Jukebox vol hits

Toen Franz Ferdinand in 2004 het Marquee-podium van Rock Werchter beklom, keken ze uit over een overvolle tent; hun titelloos debuutalbum was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.