Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pip Blom – “You Don’t Want This”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Bij Pip Blom (de band) vinden we vier getalenteerde noorderburen: eerst en vooral de zangeres-gitariste Pip Blom zelf, waaraan de band zijn naam dankt. Ze stuurde in 2016 enkele nummertjes de wijde webstek in, en al snel mocht ze overal in Nederland gaan spelen. Ook de dan vers verworven leden Tender, Gini en Darek mochten mee. Na de succesvolle release van debuutalbum Boat versierden ze zonder veel trucjes beide kanten van het kanaal. Zowel in Engeland als op het Europees vasteland houdt men van deze aanstekelijke indierock, en als we een klein geheimpje mogen verklappen, dan zeggen we graag dat ook wij fan zijn van dit frisse viertal.

Met haar stem, die zowel fragiel als soulful klinkt, weet Pip ons wel vaker te verleiden, maar vandaag is dat anders: in het vurige refrein van deze meezinger schreeuwt ze het uit. ‘Can’t you feel it? / You’re a number! / And you’ve wasted so much time!’, wordt er geroepen. En ja hoor: al snel roepen we mee. De muziek kent duidelijk zijn invloeden in die van de Britten, maar deze Nederlanders doen niet neder noch onder: nee, ze doen het steeds beter en beter. We kijken door deze derde single uit naar hun opkomende tweede album, dat op 8 oktober de rekken zal kleuren.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pip Blom – “Get Back"

Nog een zestal weken en dan kunnen de fans van Pip Blom eindelijk naar Bobbie luisteren. De langverwachte derde langspeler van de Amsterdamse indierockband…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.