Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Youth – “Body Of Wire”

© Olli Appleyard

Nu-metal is back! Nu bands zoals Cane Hill, Tallah en Blood Youth uit de undergound breken, wordt het spannend om te zien wat deze scene nog allemaal in petto heeft. In 2019 bracht Blood Youth het beenharde album Starve (2019) uit. Met onder andere een feature in Kerrang! magazine en een K-pit optreden, werden ze geïntroduceerd aan het grote publiek. Met een duidelijke Slipknot-invloed en sterke refreinen bouwden ze in een mum van tijd een trouwe fanbase uit. Na “Iron Lung en “Cells is de nieuwe single “Body Of Wire hun derde release in twee maanden tijd. Dit terwijl er nog steeds geen nieuws is van een ep of album.

Waar de vorige twee singles gevarieerd en in stukken zweverig klonken, is “Body Of Wire” ongeïnspireerd. Met de klassieke metalcore structuur (intro, refrein, breakdown) en een overmatig gebruik van dezelfde riffs, stelt het Britse viertal ietwat teleur. Dit neemt natuurlijk niet weg dat er zoals altijd een enorme energie aanwezig is in de vocals. Blood Youth is op 13 maart te zien in Kavka Oudaan met hun Still Dead Tour. Hier co-headlinen ze met Cane Hill en special guest Diamond Construct.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empire State Bastard - "Stutter"

Empire State Bastard bracht pas eind maart hun debuutsingle “Harvest” uit, maar de snoeiharde metal schreeuwt jarenlange ervaring. Achter deze agressieve wervelwind…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold - "We Love You"

Het is alweer enkele jaren geleden dat Avenged Sevenfold met Diamonds in the Rough een nieuw album op de wereld losliet. Gelukkig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chamber - "Devoured"

Niet al te lang geleden kwam de Amerikaanse band Chamber door de release van “Tremble” op onze radar te staan en wist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.