Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “Before You Gotta Go”

© CPU – Bert Savels

Sinds 2018 was het muisstil rond Courtney Barnett. De Australische bracht met Tell Me How You Really Feel een uitstekende plaat uit, tourde daarmee rond de wereld en verdween daarna met de noorderzon richting de andere kant van de wereld. Daar komt nu verandering in, want dit najaar komt daar de langverwachte opvolger. Uit Things Take Time, Take Time kregen we enkele weken geleden al een eerste voorsmaakje te horen in de vorm van “Rae Street“, dat een gezellige toevoeging aan haar discografie bleek te zijn. Nu krijgen we met “Before You Gotta Go” opnieuw een single op ons bord en die klinkt alweer een tikkeltje anders.

Eerst en vooral ligt het tempo op “Before You Gotta Go” al een stukje hoger en daardoor ebt de gezelligheid al snel weg. Dat betekent daarom helemaal niets slechts, want de track zorgt meteen voor een andere sfeersetting. Geleidelijk aan bouwt het nummer op, terwijl de gitaar voorzichtig zijn intrede maakt. De drums komen er steeds duidelijker door, waardoor we druppeltjesgewijs in een dromerig gitaarnummer verstrengeld geraken. Courtney zelf omarmt je met haar zwoele stem en zorgt er op die manier voor dat de sfeer alsmaar gemoedelijker wordt. Als we dan aan de bridge toekomen, bloeit de single finaal open. De Australische loste tot nu toe dus al twee redelijk verschillende voorsmaakjes, die op de een of andere manier toch in dezelfde lijn lijken te liggen. Benieuwd hoe het album in z’n geheel zal klinken.

Things Take Time, Take Time verschijnt op 12 november.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Courtney Barnett - "Start Somewhere", "Life Balance" & "First Slow"

Wie denkt aan Courtney Barnett, denkt aan ronkende gitaren en verhalende lyrics waarbij je aan de lippen van de zangeres blijft hangen….
InstagramLiveRecensies

Courtney Barnett @ De Roma: Gitaarheldin volgens het boekje

Afgelopen zomer konden fans van Courtney Barnett Things Take Time, Take Time voor het eerst live horen in België. Toen speelde ze…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.