Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “Before You Gotta Go”

© CPU – Bert Savels

Sinds 2018 was het muisstil rond Courtney Barnett. De Australische bracht met Tell Me How You Really Feel een uitstekende plaat uit, tourde daarmee rond de wereld en verdween daarna met de noorderzon richting de andere kant van de wereld. Daar komt nu verandering in, want dit najaar komt daar de langverwachte opvolger. Uit Things Take Time, Take Time kregen we enkele weken geleden al een eerste voorsmaakje te horen in de vorm van “Rae Street“, dat een gezellige toevoeging aan haar discografie bleek te zijn. Nu krijgen we met “Before You Gotta Go” opnieuw een single op ons bord en die klinkt alweer een tikkeltje anders.

Eerst en vooral ligt het tempo op “Before You Gotta Go” al een stukje hoger en daardoor ebt de gezelligheid al snel weg. Dat betekent daarom helemaal niets slechts, want de track zorgt meteen voor een andere sfeersetting. Geleidelijk aan bouwt het nummer op, terwijl de gitaar voorzichtig zijn intrede maakt. De drums komen er steeds duidelijker door, waardoor we druppeltjesgewijs in een dromerig gitaarnummer verstrengeld geraken. Courtney zelf omarmt je met haar zwoele stem en zorgt er op die manier voor dat de sfeer alsmaar gemoedelijker wordt. Als we dan aan de bridge toekomen, bloeit de single finaal open. De Australische loste tot nu toe dus al twee redelijk verschillende voorsmaakjes, die op de een of andere manier toch in dezelfde lijn lijken te liggen. Benieuwd hoe het album in z’n geheel zal klinken.

Things Take Time, Take Time verschijnt op 12 november.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett - "Smile Real Nice"

Binnen een maandje verschijnt Things Take Time, Take Time, de gloednieuwe plaat van Courtney Barnett. Daaruit kregen we van de zangeres al heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett - "Write a List of Things to Look Forward To"

Het is nog een goeie maand wachten vooraleer we ons oor te luister kunnen leggen bij Things Take Time, Take Time, de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett - "Rae Street"

De albumaankondigingen voor het najaar stromen dezer dagen vlotjes binnen. Een nieuwe datum die je in agenda kan prikken: 12 november. Dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.