Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett – “Rae Street”

© CPU – Bert Savels

De albumaankondigingen voor het najaar stromen dezer dagen vlotjes binnen. Een nieuwe datum die je in agenda kan prikken: 12 november. Dan verschijnt Things Take Time, Take Time, de nieuwe plaat van Courtney Barnett. Het album wordt haar eerste sinds Tell Me How You Really Feel uit 2018. Ze maakte de plaat samen met Stella Mozgawa en het zou een voornamelijk gelukkige tijd in haar leven moeten weerspiegelen. Om dat idee meteen beeld te geven, krijgen we met “Rae Street” een eerste single.

Dat Courtney Barnett nog steeds over de alledaagse dingen in het leven schrijft, hoor je duidelijk op “Rae Street”. Het schetst een typisch beeld van het leven in een bepaalde buurt. Muzikaal is Barnett vooral blijven hangen bij de sound die Kurt Vile haar bijbracht. De energie is dus weg en we horen een iets zachtere americanasfeer met een Barnett die, binnen haar eigen normen,  wel een catchy refrein brengt. Gezellig dus en alweer een mooie aanvulling aan haar repertoire.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Courtney Barnett - "Start Somewhere", "Life Balance" & "First Slow"

Wie denkt aan Courtney Barnett, denkt aan ronkende gitaren en verhalende lyrics waarbij je aan de lippen van de zangeres blijft hangen….
InstagramLiveRecensies

Courtney Barnett @ De Roma: Gitaarheldin volgens het boekje

Afgelopen zomer konden fans van Courtney Barnett Things Take Time, Take Time voor het eerst live horen in België. Toen speelde ze…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.