Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bikini Body – “Daily Mail”

‘Post-gutter-skunk-funk’, zo omschrijft Bikini Body zichzelf. Maar eigenlijk past deze band perfect binnen de enorme golf aan Britse postpunk die de laatste jaren ook onze kusten bereikt heeft. De nodige elementen zijn dan ook aanwezig, zijnde een kwade frontvrouw, enorm hoekige en vingervlugge riffs en een energie van jewelste. Een contract bij een label leverde dat Bikini Body voorlopig nog niet op, maar met “Daily Mail” bewijzen ze wel dat ze dat dubbel en dik verdienen.

Het nummer mag dan een flinke uithaal zijn naar conservatieve, racistische mensen, de sfeer zit er wel meteen goed in. De achteloos vrolijke gitaar die wordt bijgestaan door funky drums en een koebel zorgen zelfs voor plotselinge zonnestralen. Gestaag bouwt het nummer dan stap voor stap op richting een stevige climax, terwijl de charismatische frontvrouw haar stembanden steeds in vreemdere bochten wringt. “Daily Mail” klinkt strak, hoekig, vrolijk, kwaad en licht gestoord. Een perfect voorbeeld van die postpunkgolf die de laatste maanden en jaren enorm veel creatieve en frisse muziek met zich voortbrengt.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.